Šest mikro trendova u kojima ćemo dočekati leto

U dugoj istoriji mode, influenseri ili fenomen uličnog stila relativno su mlade pojave, ali su u poslednjih desetak godina imali ključnu ulogu u stvaranju brojnih trendova i subkultura, kao i u promovisanju velikog broja brendova. Njihov uticaj posebno je očigledan u formiranju mikro trendova, koji su uglavnom inspirisani lookovima sa modnih pista na kojima viđamo mnogo kreativnih ideja, od kojih modni entuzijasti u svoj stil implementiraju samo one najbolje. Kada neku ideju usvoji veliki broj pripadnika modne elite, ona polako prerasta u mikro trend.
Mikro trendovi su najpraktičniji način da osvežimo svoj stil jer uglavnom zahtevaju minimalna ulaganja, a nekada je sasvim dovoljno da svoje basic komade ponesemo na nov način. Mada nam se tokom čitave godine plasiraju sa društvenih mreža, uvek su nam nekako najuzbudljiviji letnji mikro trendovi. Zato vam donosimo pregled trenutno najpopularnijih komada u kojima ćemo dočekati sezonu koja dolazi.

Cvetni detalji

Ako skrolujete Instagramom shvatićete da sve modne insajderke ove sezone cvetaju, a za njihovu trenutnu opsesiju ovim trendom najzaslužnija je dizajnerka Magda Butrym. U skladu sa tim, i njene kreacije sa predimenzioniranim cvetovima trenutno su najpopularnije, ali slične detalje možete naći i u kolekcijama drugih brendova.

MAGDA BUTRYM,
mytheresa.com
MAGDA BUTRYM,
mytheresa.com

Naivni seksepil

Poluprovidne haljine kakve je Kate Moss nosila na početku milenijuma, ove sezone našle su se u ormaru svake influenserke koja drži do sebe, a sličan status imaju i poluprovidni topovi. Za koji ćete se od ova dva komada odlučiti zavisi od toga koliko ste smeli i odvažni, a u akatuelnoj i dizajnerskih i high street brendova svakako možete naći odlične verzije i haljina i topova.

SAINT LAURENT,
mytheresa.com
INTIMISSIMI,
cena: 4.090 din.

Crop topovi

Crop top je još jedan komad koji smo voleli na početku milenijuma, a koji se ove sezone vraća u velikom stilu. Tako ćete u aktuelnoj ponudi naći najrazličitije verzije ovog komada – od onih koji su inspirisani atlet majicama, preko modela od teksasa do večernjih topova sa perlama i šljokicama.

Klompe

Oni koji su rođeni osamdesetih godina verovarno se sećaju da su njihovi roditelji u to vreme rado nosili klompe, a možda su i sami imali ovu obuću. Posle dužeg vremena, klompe su se vratile, a nama je zanimljivo koliko dobro funkcionišu sa svim prolećnim favoritima, od haljina i suknji do jeansa.

ISABEL MARANT,
mytheresa.com

Oversized minđuše

Već smo vam pisali o tome da su oversized minđuše sa Bottega Veneta potpisom trenutno najpoželjniji aksesoar među modnim insajderima, ali nećete pogrešiti ni sa bilo kojom drugom verzijom predimenzioniranih naušnica. Zlatno pravilo glasi – što veće i masivnije to bolje, a popularni brendovi su se potrudili da nam isporuče zbilja zanimljive modele.

BOTTEGA VENETA,
mytheresa.com
SAINT LAURENT,
mytheresa.com
STRADIVARIUS,
cena: 1.290 din.
STRADIVARIUS,
cena: 1.290 din.

Odelo sa prslukom

Dok su proleće obeležila trodelna odela, sa dolaskom leta odbacićemo sakoe i nositi prsluk i pantalone u kompletu. Ili još bolje – prsluk i bermude. Ovaj trend nam se dopada jer nam omogućava da izledamo formalno čak i tokom najtoplijih dana.

Tekst: Ivana Nikolić
Naslovni video: Instagram
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top