SPF u stiku trenutno je najpopularniji beauty trend, imamo najbolje proizvode

Verujemo da ste poslednjih dana mnogo puta na Instagramu i TikToku videli pozitivne recenzije SPF proizvoda u stiku, oko kojih je poslednjih nedelja stvoren veliki hype. Iako ovi proizvodi postoje već nekoliko godina, tek sada stiču ogromnu popularnost pa ih je gotovo nemoguće zaobići. Jednostavni i praktični, stikovi sa UV zaštitom prvobitno su zamišljeni kao proizvodi koje možemo da koristimo dok smo u pokretu kako bi tokom letnjih dana mogli redovno da obnavljamo zaštitu od sunca (na svaka 2 do 3 sata), što se posebno odnosi na regije koje imaju tendenciju da prvo izgore, poput nosa ili jagodica. U skladu sa tim, lako su prenosivi i sa njima nema rizika od toga da će nam se razliti po torbi (što nam se realno može dogoditi sa kremama), a pritom mogu da se koriste i preko šminke. Osim toga, možemo da ih nanosimo i na teško dostupna mesta, kao što su uši, bez neprijatnog osećaja kakav bi izazvala krema.

Mogu li stikovi da zamene SPF kreme?

Kao što smo već rekli, stikovi su zamišljeni kao proizvodi koje ćemo nositi u torbi kako bi tokom letnjih dana redovno obnavljali UV zaštitu, međutim, sve veći broj žena koristi ih umesto kreme. Ova odluka nije pogrešna, pod uslovom da se pridržavate jasnih pravila. Za početak, jako je važno da stik nanesete na svaku tačku na licu što možete postići samo ukoliko nekoliko puta pređete lice ovim proizvodom. Takođe, nemojte zaboraviri da pre stika nanesete hidrantnu kremu jer oni mogu da nam pruže adekvatnu zaštitu od UV zraka, ali ne i hidrataciju.

Kako odabrati odgovarajući stik?

Kao i prilikom odabira svakog drugog SPF proizvoda, vodite računa o tome da stik koji koristite pruža zaštitu od UVA i UVB zraka, kao i da zaštitni faktor nije manji od 30. Podrazumeva se i da bi formula trebalo da odgovara vašem tipu kože, pa ukoliko imate masnu kožu, birajte nekomedogene formule. Ukoliko je vaša koža osetljiva, vodite računa da je proizvod koji koristite prilagođen reaktivnoj koži.
Ako ne znate odakle da počnete, mi smo u nastavku izdvojili nekoliko formula koje su dostupne na domaćem tržištu.

Supergoop! Glow Stick Sunscreen SPF 50

Ovo je definitivno jedan od najboljih proizvoda iz ove kategorije. Adut brenda Supergoop! pruža širok spektar zaštite od UVA i UVB zraka, a pritom je otporan na vodu do 40 minuta, što ga čini idealnim za vrele letnje dana. Dodatni bonus je činjenica da licu daje svežinu i blistavost (kao što mu i samo ime govori) i da je potpuno bezbedan za osobe sa masnom kožom sklonom aknama.

Shiseido Clear Sunscreen Stick SPF 50+

Još jedan stik vrhunskog kvaliteta. Shiseido Clear Sunscreen Stick verovatno je najlaganiji proizvod koji ćete naći. Njegova glavna prednost je to što sadrži Heatforce i Wetforce tehnologiju, pa se intezitet zaštite ovog proizvoda povećava pri kontaktu sa suncem ili vodom. Uz sve to, formula je nekomedogena i pogodna za sve tipove kože.

Hello Sunday Invisible stik za zaštitu od sunca SPF 30

Zahvaljujući invisible formuli, ovaj proizvod možete da nanosite u slojevima bez bojazni da će ostaviti bilo kakav trag. Osim što pruža zaštitu od UVA i UVB zraka, ima i hidrantna svojstva jer je obogaćen hijaluronskom kiselinom i hranljivim uljima. Proizvod je pogodan za osobe sa osetljivom kožom.

Tocobo Cotton Soft Sun Stik

Ako volite mat završnicu, Tocobo stik je prava stvar za vas jer, između ostalog, matira kožu. Podrazumeva se da ovaj proizvod sadrži pouzdane UV filtere, ali i ekstrakt pamuka i mnoge biljne ekstrakte koji neguju kožu. Formula je nemasna, nelepljiva, ostavlja kožu svilenkastom i pogodna je za sve tipove kože.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @amelie.arndt
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top