Ovaj proizvod trenutno je potreban u svakoj ženskoj torbi

Već i ptice na grani znaju da bi zaštita od UV zraka trebalo da bude deo svakodnevne beauty rutine tokom čitave godine dok je tokom leta upotreba proizvoda sa SPF50 obavezna. Razlog za to je činjenica da izlaganje sunčevim zracima bez zaštite predstavlja dominantan faktor koji dovodi do poremećaja rada ćelija kože, degradacije gradivnih struktura i same njene funkcije. To, s jedne strane, uzrokuje pojavu bora, hiperpigmentacija, kapilara, gubitak elastičnosti, slabljenja barijerne funkcije kože… S druge strane, UV zračenje utiče na pojavu kancera kože, pa je zaštita od sunca uvek primarno pitanje zdravlja, a ne estetike, iako preventivno deluje na skoro sve znakove starenja kože.

PROIZVODI NOVE GENRACIJE
Kreme za lice sa zaštitnim faktorom trebalo bi da budu poslednji korak jutarnje nege, a današnje napredne formule napravljene su tako da odgovaraju na potrebe različitih tipova kože. To praktično znači da pored toga što blokiraju UV zrake, neguju i hrane kožu i ciljano deluju na eventualne probleme, kao što su hiperpigmentacije ili akne, a pore toga, mogu biti adekvatna make-up podloga. Jedini problem je to što su stabilni samo tokom prva dva sata od nanošenja, pa bi zaštitu trebalo redovno obnavljati ako zbilja želimo da sprečimo neželjne posledica UV zračenja.
Obnavljanje zaštite tokom letovanja nikada nije bilo problematično i nekako se uvek podrazumevalo, međutim, problem nastaje u gradskim uslovima. Nanošenje novog sloja SPF kreme za lice tokom radnog dana kada nosimo, makar i minimalistički, make-up doslovno je nemoguće. Čak i kada imamo slobodan dan, koji smo odlučili da provedemo bez šminke, konstantno nanošenje novih slojeva kreme nije baš najpraktičnije rešenje. Zbog toga su beauty brendovi poslednjih godina lansirali SPF proizvode nove generacije u formi spreja koji nam omogućavaju da redovno obnavljamo zaštitu, a da pritom ne pokvarimo šminku. U pitanju su preparati koji, osim zaštite od sunca, sadrže i druge benefite, pa mnogi od njih matiraju lice ili sadrže hidrantne i umirujuće sastojke. U nastavku vam predstavljamo neke od najboljih formula.

Osim što pruža najveći stepen UVA i UVB zaštite, ovaj proizvod matira kožu, pa ga možete koristiti umesto fiksatora za šminku. Reč je o vodootpornoj formuli namenjenoj svim tipovima kože, a dodatni bonus je to što osvežava make-up.

Ovo je najpristupačniji proizvod u ovoj kategoriji, ali njegova niska cena nije na ušrb kvaliteta. Naprotiv, u pitanju je odličan mist za lice sa UV zaštitom, koji se brzo upija i jednostavan je za korišćenje.

Shiseido – Ultimate Sun Protection Spray Broad Spectrum SPF 50+ (Sephora)

Ako vam je potreban veoma lagan proizvod, ovo je prava stvar za vas. Sprej brenda Shiseido se jako brzo upija, sadrži moćne UV filtere, a obogaćen je i hijaluronskom kiselinom zbog čega će pomoći vašoj koži da zadrži optimalni nivo vlage.

Adut brenda Hello Sunday svakako je jedan od najboljih proizvoda koji možete da priuštite koži jer je ne štiti samo od UV zraka već i od IR zraka, plave svetlosti i zagađenja iz spoljne okoline.

Ovaj sprej sadrži vitamine A, C i E, kao i aloe veru tako da je odličan izbor za sve koji vole da, osim UV zaštite, pruže svojoj koži i dodatnu hidrataciju. Inače, zahvaljujući inovativnoj tehnologiji, sprej pruža najvišu zaštitu od sunca, a otporan je na vodu i znoj.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @josephinevogt, Promo
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top