Novi trendovi u svetu suknji zbog kojih ćete zaboraviti na omiljene farmerke i pantalone

Dok smo se u prethodnim mesecima uglavnom oslanjali na farmerke i pantalone, početak marta savršen je tajming da osvežimo svoje garderobere i da u njih unesemo ženstvene suknje. Razlog više je to što se ovaj komad vraća u modu u velikom stilu pa nećemo preterati ako kažemo da će 2023. biti godina suknji. Naše mišljenje dele i vodeće svetske influenserke koje redovno viđamo u ovom komadu svaki put kada otvorimo Instagram. Kao što smo vam već pisali, trenutno su najpopularniji maksi modeli, koje smo mogli da nosimo i usred zime, ali kako se približava proleće tako se sve više nameću i drugi krojevi. Tačnije, za sad su se izdvojila šest modela, koji će definitivno obeležiti sezonu koja dolazi, a mi vam u nastavku predstavljamo sve nove trendove.

Asimetrične plisirane suknje

U trenutku kada smo pomislili da smo videli sve moguće verzije plisirane suknje, stigao nam je ovaj trend. Za razliku od većine plisiranih modela, ova opcija je manje uglađena, a više chic i cool.

THOM BROWNE,
farfetch.com
MAISON MIHARA YASUHIRO,
farfetch.com

Maksi suknje

Dugačke suknje nosile su se cele zime, a kako smo ih videli u bukvalno svim kolekcijama za proleće/leto 2023, jasno nam je da će nastaviti svoju vladavinu. Mada dolaze u mnogo različitih varijanti, nama su i dalje najdraži modeli koji prate liniju tela.

CHRISTOPHER ESBER,
mytheresa.com
STRADIVARIUS,
cena: 3.390 din.

Balon suknje

Balon suknje dugo nisu bile na modnom radaru, a za njihov potratak pobrinuli su se brendovi Dior i Alexander McQueen. U pitanju su ženstveni modeli koji su obeležili 40-te godine prošlog veka, a koliko će se ovaj trend zadržati, ostaje nam da vidimo.

RED VALENTINO,
cena: 23.295 din.
ALEXANDE MCQUEEN,
mytheresa.com
ALEXANDER MCQUEEN,
mytheresa.com

Kargo suknje

Od svih Y2K trendova koji su se vratili u prethodnih godinu dana, očigledno su se najduže zadržali utility komadi. Već smo vam pisali o tome da tokom prolećne sezone veliki džepovi neće biti poželjni samo na pantalonama već i na svim drugim komadima, a suknje su svakako jedan od njih.

Teksas suknje

Već je svima jasno da je teksas postao jedan od najpoželjnijih materijala, pa su se i denim suknje našle na samom vrhu naših lista želja. Za sada su najpopularniji maksi modeli, ali u narednim mesecima jednako aktuelne biće i midi i mini suknje.

Mini suknje

Kao protivteža maksi suknjama, vratili su se i mini modeli. Iako su kratke suknje trend koji nikad ne izlazi iz mode, ovog proleća nosićemo ih češće nego inače. Poželjne su u svim mogućim varijantama, pa verujemo da će svako moći da nađe model po svojoj meri.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @emilisindlev
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top