Pozvani ste na venčanje? Pronašli smo 35 haljina sa kojima ne možete da pogrešite

Sezona jesenjih venčanja polako počinje, a pozivnica na neko od njih znači samo jedno: nova haljina. Mada postoji mnogo opcija koje možete da izaberete kao gost na venčanju, poput odela, kombinezona ili koordinantnih setova, kao najpraktičniji izbor uvek se nameću haljine, posebno ako imamo u vidu da biranje kombinacije za venčanje ume da bude pravo minsko polje. To je dan kada želite da izgledate savršeno, ali da ne upstageujete mladu, da ne budete konzervativni ali i da nikog ne uvredite (ovde su ceremonije u crkvi posebna stavka). Rečju, hoćete da vas svi zapamte – ali iz pravih razloga.  

Srećom, ponuda haljina ove sezone zbilja je odlična, a sa toliko mnogo stilova koji su vam na raspolaganju, verujemo da ćete naći model koji će zadovoljiti sve kriterijume. Naravno, u jednačinu ulazi mnogo faktora, od toga gde se održava venčanje, preko eventualnog dress codea, pa sve do udobnosti jer ćete ipak provesti čitav dan u toj haljini. Da ne govorimo o tome da nekad nije lako odlučiti ni kom stilu se prikloniti, ali zato smo tu da pomognemo. U nastavku smo izdvojili 35 haljina za jesenja venčanja koje smo podelili u sedam kategorija. Nastavite da skrolujete.

FLORALNI PRINT

Možda su vam prolećne i letnje haljine za svaki dan prva asocijacija na floralni print, međutim, cvetići mogu biti itekako dobar izbor za septembarska venčanja jer su temperature i dalje visoke. Pogledajte samo modele Oscara de la Rente ili Zare i shvatićete da ne grešimo.

OSCAR DE LA RENTA,
net-a-porter.com

SATEN ILI SVILA

Saten ili još bolje svila, odgovarajuća boja i senzualna silueta – ovakve haljine mogu biti i minimalističke i over the top – ali su uvek apsolutno kul. 

MO PREMIERE,
mopremiere.com
INES ATELIER,
ines-atelier.com

EFEKTNE BOJE

Postoji nešto magično u haljinama u efektnim bojama zbog čega su uvek odličan izbor za venčanja i garancija da ćete biti zapamćeni.

MASSIMO DUTTI,
cena: 24.990 din.
INES ATELIER,
ines-atelier.com

ŠLJOKICE

Još jedna opcija sa kojom nema greške. Zamislite haljinu koja najbolje ističe vaše adute i prekriva nesavršenosti, a zatim pronađite varijaciju izvedenu od najsvetlucavijeg materijala.

MO PREMIERE,
mopremiere.com
SELF-PORTRAIT,
matchesfashion.com

MAKSI DUŽINA

Ne samo da je jedan od najvećih trendova, već i svakoj haljini daje dozu glamura. Sa maksi dužinom svakako dobijate 10/10 poena, bez obzira na to da li ćete izabrati minimalističku siluetu ili nešto upečatljiviji kroj.

MASSIMO DUTTI,
cena: 24.990 din.
MAGDA BURYM,
net-a-porter.com
CHRISTOPHER ESBER,
net-a-porter.com
MAX MARA STUDIO,
cena: 107.990 din.

KORSET HALJINA

Ovo je jedan od naših omiljenih krojeva koji uvek izgleda moćno, seksi i elegantno.

MO PREMIERE,
mopremiere.com
REBECCA VALLANCE,
mytheresa.com
ROLAND MOURET,
mytheresa.com

MINI MODELI

Znamo da mini dužina nije uvek najzahvalniji izbor, ali ako pronađete model u kome ćete se prijatno osećati (i dok sedite i kada ustanete), mini haljina je odličan način da se izdvojite u moru midi i maksi modela.

MO PREMIERE,
mopremiere.com
MARIJA TARLAĆ,
cena: 64.000 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @leoniehanne, @ginevramavalla, @tamara
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top