Afirmacije Louise Hay za srećan i ispunjen život

Da bismo se pomerili od tačke nezadovoljstva i da bismo doživeli upravo ona iskustva koja priželjkujemo, najbolje će nam pomoći prihvatanje činjenice da smo sami „krojači“ svoje sreće i da ukoliko želimo da promenimo stvari u svom životu potrebno je da promenimo jedinu osobu koju možemo da menjamo – sebe. Na tom putu, afirmacije su veoma moćan alat. Ova metoda koju je kreirala čuvena Louise Hay, motivacioni govornik i autor mnogih bestselera kao što su „Moć je u vama“, „Kako da izlečite život“, „Ja to mogu“…

1p a 29615

Afirmacije su jednostavne, pozitivne rečenice, izgovorene u sadašnjem vremenu. Kao i za sve, i za rezultat izgovaranja afirmacija potrebno je vreme. Ništa se ne događa preko noći. Zamislite to kao kada posejete seme u zemlju, negujući ga i zalevajući, iz njega će polako niknuti biljka kojoj treba mnogo ljubavi i pažnje da bi narasla čvrsta i jaka.
Sve što izgovorimo, slušamo i mislimo tokom dana jeste afirmacija. Ako bismo obratili pažnju na reči koje najčešće izgovaramo, lako bismo se uverili da upravo živimo baš to što najčešće prelazi preko naših usana. Zato se zapitajte, da li ste skloni da se žalite na okruženje, na političku situaciju i na vremenske uslove, ili prihvatate činjenicu da ste jednostavno okruženi ljudima koji rade onako kako znaju, umeju i mogu?

2p a 29615

Sve je stvar pristupa, i moramo biti svesni da svemu možemo da pristupimo na jedan ili drugi način. To i jeste jedan od osnovnih principa na kojima funkcionišu pozitivne afirmacije. Zato u svemu što govorite i radite, nađite pozitivnu stranu. A kada god čujete sebe da se žalite, zastanite i zapitajte se da li želite da te vaše izjave postanu deo vaše realnosti?

3p a 29615

Uvek kada pomislite da se požalite na ljubav, posao ili novčanu situaciju, umesto toga, izgovarajte pozitivne rečenice kao što su: „Ja sam vredan ljubavi, volim i voljen sam“, „Spreman sam za posao u kome uživam“ ili „Moji prihodi se konstantno povećavaju“.
Ako ste spremni za životne promene izaberite vaše afirmacije koje možete ponavljati kad god i koliko god želite, možete ih ispisivati, možete ih izgovarati u sebi ili naglas. Važno je da vam postanu bliske i da prevaziđete osećanje da to što izgovarate i nije baš istina. Budite spremni za nova čuda u vašem životu.

4p a 29615

Podeli

Scroll to Top