Andreja Pejić: Prvi transrodni model u editorijalu za američki Vogue

Najpoznatiji svetski transrodni maneken/ka Andreja Pejić ponovo je ušla u istoriju modne industrije. Ovog puta kao prvi model koji je promenio pol, a slikao se za američko izdanje magazina Vogue. Andreja je u editorijalu majskog izdanja prestižnog magazina na četiri strane. Fotografije potpisuje Patrick Demarchelier, za stajling je bio zadužen Tonne Goodman, a za frizuru Helena Surić.
– Da mi je neko na početku moje modne karijere ili na sredini ili čak i prošle godine u ovo vreme, rekao da ću biti na četiri stranice američkog Vogue izdanja, rekla bih mu, aha, važi, nađi nekog drugog za zezanje… Mislim, možete samo da zamislite kako se sada osećam. Hvala Annni Wintour, Tonne Goodman, Patricu Demarchelieru i Heleni Surić za učešće u pisanju istorije i što su mi pružili šansu da budem deo ovoga, ali mnogo više na promociji socijalne manjine… – napisala je Andreja pored fotografije.
Jedna od najpoznatijih transrodnih manekenki koja je nosila revije Jeremy Scotta, Marca Jacobsa i ostalih velikih dizajnera i pre i posle promene pola, istog dana kada je obelodanila potpisivanje unosnog ugovora sa brendom Make Up for Ever. Potpisivanjem ovog ugovora, Pejićeva se pridružila koleginici Lei T, još jednom transrodnom modelu koji je nedavno potpisao ugovor za Redken.

Podeli

Scroll to Top