Angelina Jolie: Zanimljive činjenice o holivudskoj zvezdi koje niste znali

Deset godina nakon što smo ih gledali u filmu „Gospodin i gospođa Smith“, Angelina Jolie i Brad Pitt vraćaju se zajedno na veliko platno. Ovog puta u nešto mračnijem ostvarenju „By the Sea“ za koji režiju i scenario potpisuje sama Angelina. Premiejra je zakazana za novembar, a dok isčekuje reakcije publike, četrdesetogodišnja glumica dala je intervju za američki Vogue u kome je otkrila pet manje poznatih činjenica o njenom životu.

#1 Na nagovor svoje majke, Marcheline Bertrand, Jolie je sa 14 godina pokušala da se bavi manekenstvom, ali nije imala uspeha, a to iskustvo za nju je bilo veoma traumatično. Mnoga osećanja prenela je u filmu Gia, o modelu Gii Carangi iz 1998. godine.
-Poput Gie, bila sam u punk fazi i nisam se osećala ženstveno. Rečeno mi je da to moram da promenim, a od mene su tražili i da smršam, iako sam već bila veoma mršava. Najgore mi je bilo kada su me obukli u kupaći kostim i merili mi svaki deo tela. Osećala sam se grozno.

#2 Čuvena britanska glumica Jacqueline Bisset je kuma Angeline Jolie, ali njih dve nikada nisu razvile blizak odnos. Razlog tome je što je holivudska zvezda od tinejdžerskih dana u show business-u i uglavnom nije mogla da nađe vremena za druženja sa kumom.

#3 Tokom detinjstva bila je zaljubljena u dva filmska junaka – Spocka iz Zvezdanih staza i Anthonyja Perkinsa iz filma „Psiho“.

#4 Prve fotografije svoje ćerke Shiloh, ona i Brad su 2006. godine prodali za 4,1 miliona dolara i tu svotu donirali u humanitarne svrhe, dok su prve fotografije blizanaca 2008. vredele čak 11 miliona dolara što je najveći honorar koji je ikada isplaćen za fotogragije. Taj novac par je takođe donirao.

#5 Nakon što je Angelina, pre dve godine, u New York Times ispričala svoje iskustvo sa dvostrukom masteskopijom, značajno je uticala na žene da testiraju BRCA gen. Statistika pokazuje da je na svetskom nivou testiranje povećano za dva i po puta.

Podeli

Scroll to Top