Anna Wintour: Pet ključnih pravila za uspešnu karijeru

Prepoznatljiva je po velikim sunčanim naočarima, bob frizuri i ledenom stavu. Urednica takozvane Modne Biblije, američkog izdanja magazina Vogue, Anna Wintour već 27 godina je na toj poziciji. Ona svojim odlukama ostavlja dubok trag u istoriji modne industrije. Ambiciozna je, motivisana i zahtevna, a uz to smatra se najmoćnijom silom u svetu mode koja upravlja imperijom vrednom više od sto milijardi dolara. Zato smatramo da ne postoji bolja osoba koja nam može dati savete za uspeh, ali i trajanje u poslu. Pogledajte pet ključnih stvavova čelične lady modne industrije kada je reč o karijeri.

1. Učite od profesionalaca, sasvim je u redu imati nadređenog
– Malo je ljudi koji su mogli odmah posle škole da započnu sopstveni posao i uspeju. Bar ja poznajem tek nekolicinu.

2. Razmislite o dugoročnim ciljevima
– U ovom svetu je moguće postati slavan preko noći, bilo preko Instagrama ili koje god platforme, ali biti uspešan na duge staze je nešto sasvim drugo.

3. Vaša ličnost i ponašanje veoma su važni
– U današnje vreme morate biti komunikativni. Ne možete biti teška, stidljiva osoba, koja ne može nikoga da pogleda u lice. Morate znati da se predstavite. Morate znati kako da pričate o svojoj viziji, fokusu i uverenjima. Ako ne možete biti strastveni po pitanju toga ko ste i šta radite, kako će drugi biti?

4. Počnite da radite, čak i ako nije u pitanju posao iz snova
– Zaposlite se. Bilo da radite kao dizajner ili u restoranu, pa u slobodno vreme radite ono što zaista volite.

5. Pronađite mentora
– Važno je da imate nekog sa kim ćete razgovarati i diskutovati poslovnim idejama.

Podeli

Scroll to Top