Kafa je omiljeni napitak za početak dana svejedno da li u jutarnjim časovima žurimo na posao ili se lenjo izležavamo u krevetu. Tokom zime ritual ispijanja crnog napitka želimo da učinimo posebnim zato vam donosimo recept za kafu sa aromatičnim začinima. Ako želite da vam dan započne primamljivim mirisima isprobajte ovu kafu čiji su glavni aduti cimet, đumbir u muskantni oraščić.
Sastojci za 2 osobe:
2 kašičice intant kafe
1/2 kašičice mlevenog cimeta
1/4 kašičice muskatnog oraščića
1/2 kašičice mlevenog đumbira
1 kašika melase (ili meda)
1 šolja mleka
1 šolja ključale vode
Priprema:
Stavite sve sastojke, osim meda, vode i mleka u džezvu i dodajte ključalu vodu. Kuvajte oko 2-3 minuta. U drugu posudu zagrejte mleko. Kada se kafa skuva podelite je u dve šolje i dodajte toplo mleko i melasu.
Recept i foto: food.com