Donna Karan napušta svoju kompaniju da bi se posvetila humanitarnom radu

Jedna od najutjecajnijih svetskih dizajnerki Donna Karan, osnivač istoimene modne kuće, odlazi s mesta glavne kreatorke svog brenda. Vest o njenom odlasku iz kompanije Donna Karan International (DKI) će, bez sumnje, rastužiti brojne ljubitelje garderobe sa potpisom DKNY, međutim umetnica neće prestati sa kreativnim radom. Ona će se ubuduće u potpunosti posvetiti razvoju svoje kompanije i fonda Urban Zen koji će se baviti pitanjima zdravstvenog osiguranja i obrazovanja u SAD, ali i u zemljama u razvoju.
Podsećanja radi, Donna Karan osnovala je DKI 1984. godine zajedno sa svojim suprugom Stephanom Weissom i kompanijom Takiyho, a 2001. godine brend je kupio francuski konglomerat LVMH.
– Došao je trenutak u mom životu kad moram da posvetim više vremena svom projektu Urban Zen, jer šta može biti važnije od pitanja obrazovanja, medicine, razvoja kulture i humanitarnosti? Sigurna sam da će se vodstvo kompanije DKI sa lakoćom nositi sa svim izazovima i nastaviti da uspešno posluje i u budućnosti – rekla je ona.
Iz LVMH-a javljaju da će zbog promene u kreativnom timu kompanije morati privremeno da pauziraju kreiranje nove kolekcije za proljeće/leto 2016. Međutim, Donna neće u potpunosti prekinuti saradnju sa DKI već će biti jedna od savetnica modne kuće.

Foto: Instagram/donnakaran

Podeli

Scroll to Top