Gastro blog „Voće i povrće“: Mesto za inspiraciju i kulinarsko nadahnuće

Blogovi o hrani danas su postali mesta za inspiraciju, promoteri kvalitetnog života i zdravlja, kao i odmor za oči i dušu. Oni uživaju veliku popularnost i nameću trendove kako u estetici, tako i ishrani. Na svetskom nivou njihov broj se svakodnevno povećava, a tako je i u našem regionu. Danas vam predstavljamo digitalnu stranicu „Voće i povrće“ koja se izdvojila svojom originalnošću, odličnim fotografijama, ali i raznolikom izvedbom mnogih specijaliteta. Ukoliko želite da pripremite ukusan ručak ili neodoljiv slatkiš, na ovom blogu sigurno ćete pronaći sveže ideje.

1p vp 28815

Kreatorka zanimljivog portala Andrea Cukrov svoj debi u kuhinji imala je, kada su joj kod kuće ponestali slatkiši, pa je odlučila da napravi kekse, a onda je inspiracija za nova jela sama dolazila. Postala je prava profesonalna kuvarica koja je svoje znanje rešila da podeli sa ostatkom sveta i tako je 2008. godine nastao jedan od prvih gastro blogova u regionu – „Voće i povrće“.

2p vp 28815

Da je kuvanje ispunjava i da uživa u pripremi svakog jela može se osetiti u receptima koje deli sa čitaocima, a uvek je raspoložena i za kombinovanje i isprobavanje nečeg novog i nepoznatog. U njenoj kuhinji naglasak je, uglavnom, na zdravim namirnicama, na zdravoj pripremi, ali kao osvedočena ljubiteljka slatkiša često priprema i poslastice. Voli da eksperimentiše sa svim svetskim kuhinjama, posebno su joj inspirativne indijska i sve ostale sa Bliskog istoka dok grčku i italijansku smatra gotovo svojima.

3p vp 28815

Na listi njenih omiljenih namirnica nalaze se bademi, bulgur, beli luk, pasulj, pečurke, čokolada, mago, lešnik, piletina, proso, kinoa… Ako vam je ponestalo ideja za nedeljni ručak ili želite da izađete iz uobičajenih šablona, predlažemo vam da posetite blog „Voće i povrće“ gde ćete sigurno pronaći pravi recept za vas i vašu porodicu. A uživaćete i u odličnim fotografijama.

6p vp 28815

5p vp 28815

7p vp 28815

9p vp 28815

8p vp 28815

4p vp 28815

10p vp 28815

Foto: Andrea Cukrov

http://voce-povrce.com/

https://www.facebook.com/vocepovrce.blog

Podeli

Scroll to Top