Gladijatorke su ponovo u modi, donosimo vam vodič za kupovinu

Ako ste početkom milenijuma bili u tinejdžerskom dobu i obožavali stil Kate Moss i Sienne Miller verujemo da ste u svom cipelarniku imali makar jedne gladijatorke. Nekada omiljene sandale pomenutih modnih ikona proteklih godina vraćale su se povremeno u modu, ali pravi comeback doživele su tek ovog leta. Najbolji dokaz za to su aktuelne kolekcije najpopularnijih modnih brendova, u čijoj se ponudi nalazi bar nekoliko različitih modela, a iako su prisutne i sandale sa potpeticom, najpopularnije su ipak ravne gladijatorke.

Kod ovih sandala najviše nam se dopada to što najveći broj modela možemo da ih nosimo na različite načine, odnosno to što sami biramo da li ćemo kaiševe uplesti tako da idu do kolena ili ćemo ih samo vezati oko zgloba. Iako smo u prošlosti viđali najrazličitije varijante gladijatorki, ove sezone uglavnom dolaze u neutralnoj paleti boja, poput crne, bele, smeđe ili nude. Kada je reč o materijalima, očekivano dominira prirodna koža, ali smo pronašli i nekoliko odličnih dizajnerskih modela izrađenih od jute ili platna.

Dok su Kate Moss i Sienna Miller svojevremeno gladijatorke nosile u paru sa mini suknjama i teksas šortsevima, današnje influenserke mnogo su kreativnije u kombinovanju ove obuće. Tako smo proteklih dana na Instagramu videli mnogo odličnih stajlinga sa gladijatorskim sandalama i midi suknjama, slip haljinama pa čak i pantalonama. S druge strane, nećete pogrešiti ni ako ih ponesete sa bermudama i šortsevima od lana ili sa mini haljinama i suknjama. U svakoj opciji dobićete efektan casual look koji odiše Y2K estetikom.
Ukoliko vam se novi trend dopada, u nastavku vas čeka vodič za kupovinu.

MASSIMO DUTTI,
cena: 8.990 din.
MASSIMO DUTTI,
cena: 9.990 din.
MASSIMO DUTTI,
cena: 12.990 din.
STRADIVARIUS,
cena: 4.990 din.
JIMMY CHOO,
mytheresa.com
JIMMY CHOO,
mytheresa.com
CHRISTIAN LOUBOUTIN,
mytheresa.com
MAGDA BUTRYM,
mytheresa.com
THE ATTICO,
mytheresa.com
VALENTINO,
myrheresa.com
RED VALENTINO,
cena: 20.995 din.
STEVE MADDEN,
cena: 7.833 din.
STEVE MADDEN,
cena: 8.393 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @moderosaofficial, MyTheresa
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top