Heklani motivi vladaju modnim svetom, pronašli smo najlepše modele

Ako premotate film dve godine unazad i setite se spota za pesmu Watermelon Sugar Harryja Stylesa shvatićete da ste upravo tada, posle ko zna koliko vremena, prvi put videli heklane komade. Ne znamo koliki je uticaj britanskog pevača na modne trendove, ali činjenica je da je nakon tog spota crochet mnogima postala omiljena reč i rešenje za sve stilske dileme. Pomalo boho, pomalo Y2K retro, heklane haljine počele su da osvajaju modnu elitu još pretprošle godine. Naravno, zadržale su se na radaru i prošlog leta, ali je crochet definitivno tek ove godine dostigao zenit popularnosti.

Ručno rađeni motivi našli su se u aktuelnim kolekcijama mnogih dizajnerskih brendova, trenutno ih viđamo na rafovima high street radnji, ali i na Instagram Feedu svaki put kada otvorimo ovu aplikaciju. I ovog puta nisu aktuelne samo haljine već i topovi, suknje, šortsevi i pantalone, ali i torbe, šeširi i drugi aksesoari. Rečju, svi mogući komadi koje možete da zamislite od ovog materijala.

I kada je reč o koloritu, u igri su sve moguće opcije, od onih jednobojnih u zagasitim nijansama do najrazigranijih printova, poput šahovskog polja, retro cvetova ili šarenih pruga. Možda je baš to razlog zašto ove kreacije trenutno svi obožavaju – od zaljubljenika u maksimalizam do zakletih minimalista u čijem se garderoberu sve vrti oko neutralnih boja. Bez obzira na to kom taboru pripadate, ukoliko vam se dopada novi trend, u nastavku vas čeka vodič za kupovinu.

MASSIMO DUTTI,
cena: 4.490 din.
MASSIMO DUTTI,
cena: 9.990 din.
MASSIMO DUTTI,
cena: 9.990 din.
MASSIMO DUTTI,
cena: 7.590 din.
MASSIMO DUTTI,
cena: 8.990 din.
H&M,
cena: 1.199 din.
H&M,
cena: 2.699 din.
H&M,
cena: 2.199 din.
H&M,
cena: 6.999 din.
STRADIVARIUS,
cena: 1.990 din.
STRADIVARIUS,
cena: 3.990 din.
STRADIVARIUS,
cena: 2.990 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @queenofjetlags
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top