Istorijska pobeda Rihanne u sporu protiv brenda Topshop

Pevačica Rihanna još jednom je ušla u istoriju. Ovog puta razlog nije pomeranje granica kada je u pitanju showbizz industrije, već je reč o pravnom presedanu. Naime, pop zvezda tužila je britanski brend Topshop zbog prodaje majica sa njenim likom i njena strana je pobedila. Apelacioni sud je zabranio modnoj kući dalju prdaju spornih majica što je desilo prvi put u istoriju Ujedinjenog Kraljevstva. Jer u toj zemlji javne ličnosti nemaju pravo da kontrolišu kako se njihove fotografije koriste.
Izuzetak je napravljen jer je Topshop na majicama štampao paparaco fotografiju koja je nastala dok je ona 2011. godine snimala spot u Severnoj Irskoj. Stoga je sudija smatrao da kompanija obmanjuje kupce i navodi ih da misle da je u pitanju slika koju je Rihanna službeno odobrila.
Pevačicin pravni tim tužio je poznati brend 2013. godine, ali se na presudu čekalo više od godinu i po dana. Topshop je uložio žalbu, tvrdeći da trgovci svuda prodaju robu sa slikama slavnih osoba. Međutim, zabrana je i dalje na snazi. Časopis Guardian napominje da je ovo istorijska presuda koja može podstaknuti mnoge zvezde da tuže kompanije koje koriste njihove neovlašćene slike.

1p rts 22115

Podeli

Scroll to Top