Kako je bilo na otvaranju izložbe nakita Ines Janković?

​U prelepom ambijentu galerije G12 Hub, nedavno je otvorena izložba na kojoj je modna dizajnerka Ines Janković predstavila kolekicju nakita za proleće-leto 2016. simboličnog naziva „Bird In Spice“. Kolekcija je inspirisana istoimenom skulpturom rumunskog vajara Konstantina Brankuzija.

1i 151215

„Bird In Space“ je remek-delo nastalo 1923. godine, a ono što ga karakteriše je činjenica da se umetnik nije fokusirao na fizičke atribute ptice, već na njene pokrete u letu. Upravo je to bio motiv i pristup na kome je baziran dizajn modela koji čine ovu kolekciju.

2i 141215

Svi komadi nakita izradjeni su u Milanu, u maloj laboratoriji, gde su nekada nastajali i komadi sa potpisom prestižnih juvelirskih kuća kao što su Bvlgari ili Cartier.

3i 141215

Ovde se praktikuje poseban pristup izradi bižuterije, po tradicionalnim metodama starih majstora, što čitavoj kolekciji daje posebnu notu. Samim tim i svaka ogrlica, prsten, narukvica… dobija vanvremensku vrednost i izlazi iz okvira trendy komada. Izlivene forme bakra u kombinaciji sa Swarovski kristalima i različitim završnim obradama, dale su moderan i nesvakidašnji izgled nakitu.

4ii 151215

Pored nakita, deo izložbe ​činile su fotografije iz lookbooka za ovu kolekciju, čiji je autor Miloš Nadaždin.

5i 141215

Među posetiocima izložbe našli su se i Jelena Gavrilović, Marija Jovanović, Milica Majkić, Milica Petrović, zatim Miloš Nadaždin, Ilda Šaulić, Duška Jovanić, Nenad Radujević, Biljana Cincarević… Muziku je ovoga puta birao DJ SPACEWALKER.

Ilda Šaulić
Ilda Šaulić
Duška Jovanić i Ines Janković
Duška Jovanić i Ines Janković
Miloš Nadeždin
Miloš Nadaždin
Jelena Kovačić
Jelena Kovačić
Jelena Gavrilović
Jelena Gavrilović

Foto: PR, Jovana Tomašević

Podeli

Scroll to Top