Kako se Victoria`s Secret modeli pripremaju za veliku reviju?

Početak decembra rezervisan je za veliku reviju brenda Victoria`s Secret kada se, po pravilu, oduševljavamo izgledom modela koje vidimo na pisti. Međutim, koliko je vremena potrebno čuvenim manekenkama da bi postigle top formu? Na ovo pitanje, za američko izdanje magazina Cosmopoliten odgovorio je fitness trener Justin Gelband, vlasnik eksluzivnog ModelFit-a iz Njujorka. Gelband je poznat po tome da kod njega treniraju neki od najpoznatijih VS modela poput Mirande Kerr i Candice Swanepoel. Ove godine, on za veliki šou priprema devet devojaka, uključujući i šest od 15 anđela.

1p vs 71115

– Moja prva klijentkinja bila je Angela Lindvall koju sam poznavao preko zajedničkih prijatelja. Ona je 2006. godine morala da smrša posle drugog porođaja, a imali smo samo tri i po meseca da se pripremimo za show. Nakon toga, agencija IMG mi je dovela u studio Miranda Kerr i Candice Swanepoel. Sve ostalo je istorija. Od tada, moj telefon ne prestaje da zvoni – počinje priču Justin.

2p vs 71115

– Modeli jesu rođeni lepi, a mnoge od devojaka su i mršave i visoke, međutim, potreban je veliki trud da bi njihova tela bila besprekorna. Radimo četiri puta nedeljno po sat ili sat i petnaest minuta tokom čitave godine. Mnoge od klijentkinja su na putovanjima veći deo godine tako da u tim situacijama vežbamo uz pomoć skajpa. Pripreme za vas šou počinju obično u septembru i tada pojačavamo intenzitet treninga. Tada je potrebno poseban fokus staviti na ojačavanje mišića stražnjice, bokova i bedara, jer mnoge devojke nose krila koja su veoma teška.

3p vs 71115

Gelband tvrdi da sa devojkama uvežbava i hodanje na vrtoglavim potpeticama.
– Ponekad zahtevam od njih da na nagnutoj ploči simuliraju hodanje u potpeticama, a nekada im tražim da dođu u visokim potpeticama i da nose tegove čime se pripremaju za nošenje anđeoskih krila.

4p vs 71115

Ovaj iskusni trener kaže da svakoj devojci pristupa individualno i da ne postoje vežbe koje će prijati apsolutno svima.
– Često mi dolaze žene i pitaju me šta treba da rade da bi izgledale kao, recimo, Karlie Kloss. Međutim, takve vežbe ne postoje. Svako mora da prihvati svoje telo i da radi na njemu u skladu sa tim. VS modeli i to uče. Zato redovno sa njima radim meditacije ili vežbe opuštanja kako bi stekle samopouzdanje koje im je potrebno da pred tako velikim auditorijumom prošetaju u donjem vešu i izgledaju neodoljivo.

5p vs 71115

Za kraj, Justin je otkrio i kako se njegove slavne klijentkinje hrane.
– Sarađujemo sa nutricionistom Dr. Peterom D’Adamomom koji im propisuje režim ishrane na osnovu njihove krvne slike, a pre svega se rukovodi nivoom kalcijuma i gvožđa.

6p vs 71115

Foto: Instagram/mirandakerr, victoriassecret, angelcandices

Podeli

Scroll to Top