Kako top modeli postižu fit formu pred najvažnije događaje u sezoni

New York Fashion Week nam još jednom donosi niz revija najprestižnijih brendova tokom kojih možemo da vidimo zgodne manekenke koje šetaju pistama. I na pameti nam je samo jedno pitanje: kako im polazi za rukom da budu ovako fit? Ali, rezulatat tome je rad na svom telu tokom čitave godine uz spartanske pripreme koje imaju pred svaku reviju koju rade. U svetu top modela ne postoje periodi kada mogu da se opuste, postoje samo oni koji zahtevaju više rada na sebi nego obično. Zato su i tako zanosne. Jer da bi izašle na modnu pistu, top forma se podrazumeva.
Karlie Kloss, Martha Hunt, Irina Shayk, i Miranda Kerr otkrile su da se za NYFW pripremaju oslanjajući se na program modelFIT, koji vode Justin Gelband i Vanessa Packer. Redovne, svakodnevne vežbe se podrazumevaju, ali obavezna su i stroga pravila u ishrani, kao i wellness radi opuštanja.
#1 Nije najbitnije koliko kalorija se unosi već kako se namirnice kombinuju, a modeli pred važne revije nikako ne smeju da tokom jednog obroka unose ugljene hidrate i proteine.
#2 Dan se započnje sa toplom vodom i limunom, nakon čega sledi sok ili frape, jer sirovo voće i povrće puno vitamina daje enrgiju, a uz to je organizam i hiriran. Za ručak se jede salata od povrća uz eventualno unošenje malo proteina iz losasa na žaru ili jedno kuvano jaje. Večeru uvek treba početi sa svežim listovima zelene salate, a potom mogu da pojedu činiju žitarica sa mnogo povrća ili ribu ili jagnjetinu u kombinaciji sa povrćem. Ukoliko osete pad energije tokom dana, mogu da pojedu jednu štanglu crne čokolade.
#3 Važno je piti vodu tokom čitavog dana kako bi organizam bio hidriran, ali se ne treba piti za vreme obroka.
#4 Zabranjeno je unošenje orašastih plodova. Iako su puni proteina i drugih hranjivih materija, oni su teški za varenje, a uz to dehidrijaju organizam zbog količine masnoća koje sadrže.
#5 Gazirana pića, mlečni proizvodi i pržena hrana se nikada ne konzumiraju.
#6 Kofein se izbegava, a umesto njega se unosi zeleni čaj koji pruža energiju, ali vam ne smeta da lepo spavate.
#7 Redovna meditacija je obavezna jer je neophodna za balansiranje uma i tela i isceljuje organizam.
#8 Odlazak u spa se preporučuje zbog opuštanja mišića, a zamena može biti i kupanje u kadi koju ćete napuniti kupkom sa mirisima koji umiruju.

Podeli

Scroll to Top