Laboratotija kafe: Novi raj za hedoniste u novobeogradskom naselju West 65

Najnoviji trend otvaranja kafeterija u gradu koje polako zauzimaju primat nad kafićima, nije zaobišao ni poslovni centar grada – Novi Beograd. U naselju West 65 nedavno je startovala sa radom „Laboratorija kafe“ koja se jedinstvenim konceptom nametnula kao potpuno drugačija od drugih mesta kreirana za užitak u omiljenom crnom napitku. Ideja je bila da se objedine futuristički izgled enterijera i strast oko pravljenja kafe i drugih prirodnih napitaka.

3p lk 6815

Glavna zvezda ovog mesta – najkvalitetnija kafa služi se u zanimljivom posuđu inspirisanim laboratorijskom opremom kao što su retorte, Petrijeve šolje, epruvete i dozeri, a i sami nazivi kofeinskih napitaka su originalni – DNK, molekul, antimaterija… U ponudi su i različite vrste smoothie-ja poslužene takođe u šarmantnim sudovima nalik na Erlenmajerove boce. Tu su i čajevi, kolači, ali i Craft pivo i sjajna rakija. A od nedavno je ponuda proširena i ukusnim sendvičima. Kreirani sa mnogo ljubavlju, svaki od ovih napitaka zadovoljiće i nepca najzahtevnijeg hedoniste.

4p lk 6815

Hedonistički užitak nudi i svedeno osmiljen enterijer koji je izašao iz okvira shabby chica po kome su karakteristične ostale kafetorije u gradu. Za vizuelni identitet lokala bili su zaduženi mladi dizajneri Ivona Vikalo i Tomo Lučić dok wall art potpisuje Ana Toljić. Celokupni nameštaj izrađen je specijalno za „Laboratoriju“.

1p lk 6815

Minimalistički enterijer odlukuju jednostavnost u izboru materijala i boja, zbog čega je prostor veoma prozračan, čist, savremen i lepo osvetljen. Korišćena je samo crna i bela boja, a monotonija je izbegnuta kroz upotrebu predmeta zanimljivih geometrijskih oblika kao što su šestougaone lampe. Od detalja su tu samo ogoljene stilizovane sijalice i simpatična vertikalna bašta na zidu.

2p lk 6815

Sama bašta kafeterije idealna je za uživanje u ovim toplim danima jer ćete u njoj sigurno moći da se sklonite od od gradske buke i gužve, a mirisi lavande i začinskog bilja odvešće vas na neka lepša mesta.

5p lk 6815

„Laboratorija kafe“ odlično je mesto za prikateljska ćaskanja, poslovne pregovore, a zahvaljući centralnom stolu, imate priliku da upoznate i nove ljude. Zato se ne plašite da ovo mesto posetite i sami. Ako ne znate gde biste išli nakon posla, organizuju se i After work žurke na kojima će DJ-evi dati svoj maksimum da vam ulepšaju i rasterete završetak radne nedelje. A uz sve to lokal spolja noću emituje odličnu energiju punu svetla i uživanja.

6p lk 6815

Ako još niste, posetite obavezno ovo sjajno mesto.

Foto: Facebook/Laboratorija kafe

Podeli

Scroll to Top