Makadam: Jedinstveni koncept radnje i bistroa u centru prestonice

Ljubitelji dizajnerskih komada i jedinstvenih ručno izrađenih predmeta nakita i odeće, od nedavno imaju svoju oazu u centru Beograda. Reč je novom prostoru „Makadam“, a ono što je najlepše, ovo nije samo prodavnica već i bistro u kome ćete moći i da se okrepite dok razgledate prava mala umetnička dela. Originalna radnja smeštena je na Kosančićevom vencu, u jednoj od najstarijih i najlepših ulica u našoj prestonici čija se energija u potpunosti uklapa uz ambijent lokala.

1p m 3715

Vlasnica lokala Milena Radenković ideju za ovaj origialni koncept dobila je pre godinu dana putujući u Provansi gde je imala priliku da vidi na koji način Francuzi neguju lokalnu tradiciju i kako prezentuju svoje zanatske proizvode. Pre nego što je krenula u realizaciju svoje ideje, sa timom saradnika putovala je po Srbiji u potrazi za jedinstvenim i prefinjenim predmetima sakrivenim u našim selima i gradovima. Sa verom da podržavajući preduzetnike i prodajom njihovih rukotvorina doprinosi malo boljem sutra. Jer cilj „Makadama“ je da podržim talente Srbije, i na taj način da svoj doprinos.

2p m 3715

Tako su u jedinstvenom enterijeru radnje za koji je bio zadužen primenjeni umjetnik Milivoje Stojanović sada u ponudi neke od najlepših rukotvorina napravljenih u našoj zemlji. „Makadam“ sarađuje sa mnogim od najtalentovanijih zanatlija, umetnika i dizajnera Srbije, pa svojim posetiocima donosi njihove priče i dela. U ponudi su stvari koje će zasigurno ulepšati svačiji dom, kao i odevni predmet koje možete sa sa ponosom nositi.

3p m 3715

Kada je reč o bistrou, vlasnica se potrudila da otkrije male poljoprivrednike koji su posvetili život proizvodnji ukusnih domaćih proizvoda i vinare koji stvaraju velika lokalna vina, a od tih otkrića pripremaju ukusna jela.
U planu je da se saradnja proširi sa još više zanatlija i dizajnera, ali i otvaranje online radnje kako bi proizvodi bili dostupni i u inostranstvu.
U eri kada nam globalizacija donosi uniformisanost, a radnje istih modnih kuća prisutne su u svim svetskim metropolama, posebnost je sve više na ceni, a zanatski proizvodi svuda u svetu traženiji su nego ikada.

4p m 3715

5p m 3715

6p m 3715

7p m 3715

8p m 3715

Foto: Facebook/Makadam

Podeli

Scroll to Top