U jednom od najlepših delova Beograda, u Gračaničkoj ulici, ovog proleća otvorena je radionica kolača Mandarina Cake Shop. Vođena majstorskom rukom Krsta Radovića, zadovoljiće ukuse čak i najokorelijih hedonista. Uspešni poslastičar stekao je svoje znanje u Londonu, a zanat je usavršavao na prestižnim mestima poput hotela Hyatt Regency i Square Nine u Beogradu, ali i Al Tovar u Grand Kanjonu u Americi. U njegovom CV-u nalaze se i londonske institucije sa pet zvezdica, kao što su Claridge’s, Nadell’s Patisserie, Savoy, Mayfair, Landmark Hotel Mayfair, Kai Mayfair…
Krsto je izašao iz hotelskih voda odlučivši da zapliva u neistražene vode malih porodičnih biznisa. U njegovom timu su sestra Kamelija koja iza sebe ima dugogodišnje iskustvo rada u marketinškim agencijama, kao i članovi šire porodice koju čine miljenici domaće dizajnerske scene Nikola i Nenad Radojčić poznatiji kao Braća Burazeri koji stoje iza brenda Dechkotzar. Ujedinjenim snagama uspeli su da stvore novu zvezdu na našem gastronomskom nebu.
Mandarinu karakteriše širok izbor pažljivo, ručno rađenih kolača koje možete da pojedete u toplom i sofisticirano uređenom ambijentu. U ponudi su veoma ukusne poslastice, a čak i tradicionalnim receptima Krsta je dao sopstveni pečat. Osim stalnih kolača, u ponudi će biti i mnogo sezonskih, ali je svaki zalogaj malo gastro remek delo. Zato je Mandarina Cake Shop sigurna stanica svakog pravog sladokusca.
Foto: Facebook/Mandarina Cake Shop