Najbogatiji Francuzi bave se modnom industrijom: Muž Natalie Vodianove prvi na listi

Modna industrija jedna je od najunosnijih u svetu biznisa. Bar je tako u Francuskoj. Iako stanovnici Pariza nisu zaljubljenici u modu poput Italijana, sedišta mnogih vodećih brendova nalaze se u Francuskoj, a njihovi vlasnici zarađuju milijarde dolara. To potvrđuje i nedavno objavljena lista najbogatijih ljudi u toj zemlji na čijem čelu je, sasvim očekivano, Bernard Arnault, predsednik konglomerata LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton. Javnosti poznat i kao suprug Natalie Vodianove.

1p nf 14715

S bogatstvom procenjenim na 38,6 milijardi američkih dolara, Arnault je nedohvatljiv na prvom mestu, a slede ga naslednica L’Oreal carstva, Lilian Bettencourt s bogatstvom od 34,4 milijarde dolara i porodica Dumas, Guerrand i Puech, vlasnici Hermesa, s bogatstvom od 26,9 milijarde dolara.
U prvih deset su još i vlasnici Chanela, porodica Wertheimer, ali i Arnaultov najljući konkurent, François-Henri Pinault, suprug Salme Hayek. Njemu je upravljanje konglomeratom Kering osiguralo bogatstvo od 14,2 milijarde dolara.

Francois Henri Pinault i Salma Hayek
Francois Henri Pinault i Salma Hayek

Arnault je bogatstvo stekao odličnim rezultatima više od sedamdeset brendova kojima upravlja LVMH, a među kojima su najzvučniji Celine, Dior, Louis Vuitton, Fendi, Givenchy, Kenzo, Pucci i Bvlgari.

Podeli

Scroll to Top