Nove IKEA kolekcije u koje smo se zaljubili

Mada je prepoznatljiva po skandinavskoj minimalističkoj estetici, IKEA je ovog proleća izašla iz svog klasičnog okvira i ponudila kupcima ograničenu kolekciju Tillfälle, inspirisanu Brazilom. Enterijer koji nas podseća na zemlju sunca, sambe i beskrajnih peščanih plaža u kombinaciji sa nordijskim stilom pokazao se kao odlično rešenje.

1i 25116

Nova kolekcija stiže u IKEA radnje u februaru, a karakterišu je bogate boje i printevi na tkaninama, jastucima, posteljinama i drugim detaljima. Mnogo zelene, žute, crvene u kombinaciji sa klasičnim skandinavskim ne-bojama crnom i belom, ali i sa zebrastim printom, daju poseban doživljaj koji se harmonično stapa u enterijer.

2i 15116

Na novim komadima radilo je čak 9 dizajnera iz kompanije koji su najpre otputovali u Brazil u potrazi za inspiracijom, a poput kolekcije i lookbook je neodoljivo živahan. Džungla, divlje životinje, arhitektura velikih gradova i kultura spajaju se u jednom i dobijaju odjeke u svakom komadu.

4i 25116

Navlake za stolice od jute, pluteni ulošci, lišće kao snažan motiv i poznate keramičke pločice koje ukrašavaju pločnike gradova dolaze do izražaja i samostalno, a za poseban doživljaj spojite više detalja zajedno.

3i 25116

Ovog proleća u ponudi je još jedna ograničena IKEA kolekcija koja je nastala je u saradnji sa dizajnerkom Katie Eary. Ona je svoje omiljene motive aplicirala na posuđe i tkanine – stilizovane ribe, mačke i oči u upečatljivim plavim i crvenim nijansama krase tanjire, šoljice, čaše, jastuke… Kolekcija nosi naziv Giltig i takođe odskače od prigušenog minimalizma na koji smo navikli.

5i 25116

Podeli

Scroll to Top