Od Skadarlije do Savamale: Top četiri kvartova za lude noćne izlaske u Beogradu

Pored važnih istorijskih znamenitosti, kulturnih dešavanja i različitih sportskih i muzičkih manifestacija, srpska prestonica se na turističkoj mapi Evrope pre svega prepoznaje kao centar najluđeg noćnog provoda. Tome sasvim sigurno doprinosi i veselost i srdačnost Beograđana, uvek spremnih na nova poznanstva i druženje. Ukoliko imate u planu da posetite glavni grad Srbije, bilo da dolazite iz unutrašnjosti ili kao strani turista, pre nego što krenete na put dobro se naspavajte, jer u Beogradu možete očekivati niz uzbudljivih izlazaka. Dobro je znati da vas ni smeštaj neće previše koštati – povoljni i kvalitetni su gotovo svi beogradski apartmani. Beograd je poznat po svom otvorenom srcu, te se spremite na najljubazniji doček koji možete zamisliti. Za vas smo izdvojili nekoliko gradskih četvrti koje su prilagođene različitim ukusima kada je reč o noćnom provodu.

Skadarlija

Facebook/Dva jelena
Facebook/Dva jelena

Kvart koji čuva boemski duh starog Beograda i u kom se služe najkvalitetniji srpski specijaliteti. Kaldrma prepuna kafana i restorana arhitekture autentične za kraj devetnaestog veka. Pojedini ugostiteljski objekti u Skadarskoj ulici upravo su tada i nastali i čuvaju tradiciju dugu preko stotinu godina. Pogotovo leti, sa stolovima i tamburašima postavljenim u baštama restorana, Skadarlija izgleda gotovo nestvarno i opija svojom atmosferom. U njenom bliskom komšiluku, takođe, izgrađeni su i brojni hosteli i beogradski apartmani. Beograd je poznat po ovoj ulici, te je nikako ne bi trebalo propustiti prilikom posete srpskoj prestonici.

Savamala

Facebook/Tranzit Bar
Facebook/Tranzit Bar

Nezaobilazna za sve ljubitelje urbanog zvuka. Kvart koji krije najoriginalnije kafiće i klubove u gradu. Bilo da ste rešili da odete na koncert ili svirku ili više volite kvalitetne DJ – eve, Savamalu ne smete propustiti. Nadomak autobuske i železničke stanice, u njenoj blizini se nalaze i hoteli i mnogi beogradski apartmani. Beograd je grad u kom se svuda peške stiže, ako ste smešteni u širem centru grada.

Splavovi

Facebook/HotMess
Facebook/HotMess

Ko nije posetio neki od beogradskih splavova, ne može tvrditi da je posetio našu prestonicu. Bilo da vas očekuju domaćini ili ćete je sami istraživati grad, izlazak na neki od splavova sasvim izvesno nećete biti u prilici da propustite. Na njima ima mesta za ljubitelje svih mogućih vrsta muzike, od turbofolka do pop nota i malo tvrđeg zvuka. Muzika i enterijer jedino su što ih razlikuje, inače su svi uvek prepuni i na njima se dočekuju najlepša beogradska svitanja, sa pogledom na reke. Iako se u njihovoj neposrednoj blizini teško može naći smeštaj, nemojte brinuti – do reka se brzo stiže bez obzira na to gde su locirani hoteli ili beogradski apartmani. Beograd je grad gostuljubivih stanovnika, koji će vam sigurno pokazati prečicu do izlaska na reku.

Mesta za studente

4p ib 31715

SKC (Studentski kulturni centar) i KST (Slub studenata tehnike) mesta su koja ne smete propustiti ukoliko kao student dolazite u glavni grad Srbije. Iznenadićete se koliko vam je malo novca potrebno za nezaboravan provod u ovim klubovima, koji neguju rok i metal zvuk. Tu ćete imati prilike i da upoznate svoje kolege iz Beograda i drugih gradova, jer su ovo mesta koja predstavljaju Srbiju u malom. Takođe, u njihovom komšiluku, pogotovo na Bulevaru kralja Aleksandra, nalazi se niz hostela, kao i mnogi povoljni beogradski apartmani. Beograd se može podičiti i time da ima u ponudi jeftin, a kvalitetan smeštaj, koji pri sledećem dolasku verovatno nećete ni bukirati, jer ćete u međuvremenu verovatno upoznati svoje prijatelje i buduće domaćine.

Podeli

Scroll to Top