U šarenolikoj gastronomskoj ponudi Beograda, jedinstvenim konceptom i originalnim enterijerom izdvojio se pop-up restoran „Od usta do usta“. Nastao kao izraz bunta i pokušaj da se stvori mesto gde se može pojesti sveža, sezonska hrana pripremljena po oprobanoj i dobro osmišljenoj recepturi postao je oaza za hedoniste koji vole da uživaju u svakom zalogaju.
Otvoren je pre tri godine, a nakon Pariske i Kapen Mišine ulice, sada se ušuškao između ulica Braće Nedić i Kumanovske gde često zalaze pravi gastro istraživači. Rukom isprisan meni i tabla sa preporukama uvode vas u neodoljivo iskustvo. Fokus je na mediteranskoj kuhinji, a sve namirnice dolaze sa domaćih pijaca.
Zato se jelovnik menja iz dana u dan i ispisuje na tabli, pa se pored već odomaćenih klasika, kao što su sveže pripremljene raviole ili biftek, često dodaju nova jela poput salata, čorbi ili poslastica.
Doručak je rezervisan za italijanske piadine, omlet od domaćih jaja, ručak za salate, raviole i meso, dok je svaka večera na ovom mestu poseban doživljaj.
Nedeljom je jelovnik upotpunjen budget friendly obrokom koji uključuje supu, glavno jelo i dezert što ovaj restoran čini kao stvorenim za nedeljni porodični ručak. Za one koji uz dobro jelo vole da uživaju i u piću pripremljena je odlična ponuda domaćih vina.
Dizajn restorana prati koncept, pa je zato enterijer jednostavan i u minimalističkom stilu bez napadnih detalja. Restaurirane stolice i stolovi i svetle boje zidova čine prostor svetlim i prijatnim. Nameštaj je s početka dvadesetog veka, a sve je ručno i s velikom pažnjom dovedeno do sadašnjeg oblika kako bi prostoru dalo toplinu i prizvuk prošlosti.
Da ovo nije restoran kao svaki drugi, govori i činjenica da se ovde često organizuju književne večeri, izložbe, koncerti, kao i gostovanja kuvara, džez svirke, fair pay promocije vina i brojna druga dešavanja.
Foto: Facebook/Od usta do usta