Oscar de la Renta je prvi dizajner koji će dobiti svoj bulevar u Njujorku

Nedavno preminuli modni mag Oscar de la Renta još jednom će ući u istoriji. On će biti prvi fashion dizajner po kome će jedna ulica u Njujorku dobiti naziv. Ovu odluku stanovnicima metropole saopštio je gradonačelnik Bill DeBlasio na konferenciji za novinare koju je održao pred sam početak Njujork Fashion Weeka.
– On je donosio veliku radost u svemu što je radio. I zato će biti zauvek ukorenjen u samu srž ovog grada – rekao je DeBlasio obrazlažući svoju odluku i dodao:
– Bio je gigant kada je u pitanju modna industri i niko od njega ne zaslužuje više ovakvu čast.
Gradonačelnik Velike jabuke je objasnio da modna industrija veoma važna za taj grad jer mu pruža dve milijarde dolaza prihoda od poreza, zapošljava 180.000 ljudi čije plate ukupno iznose jedanaest milijardi dolara. Upravo zbog toga, on planira da tri puta uveća iznos za razboj ove grane privrede koji trenutno iznosi pet miliona dolara. Ali i da slavi velikane koji su napravili od te metropole jednu od najvećih svetskih fashion centara.
Prvi među njima je upravo Oscar de la Renta.
Ulica koja će nositi ima Oscar de la Renta Bulevar nalazi se u Bronxu, na raskrsnici između istočne Fordham ulice i i Creston Avenije.
Podsećanja radi, de la Renta je rođen u Dominikanskoj Republici, a 1960. godine se preselio u Njujork gde je najpre radio za Elizabeth Arden, a potom je osnovao i sopstveni brend.

Podeli

Scroll to Top