Ovo su najpopularnije boje na noktima u ovom trenutku

Bez obzira na to da li volite da se brinete sami o svojim noktima ili manikur radite u salonu, promena laka za nokte za tili čas može da osvežiti vaš imidž, ali i da vam popravi raspoloženje. Kako smo manje-više još uvek na početku godine i nije nas napustila želja za novim počecima, možda je upravo eksperimentisanje sa bojama na noktima dobar način da unesete novu energiju u svoju svakodnevicu, a pritom ćete se i lepo zabaviti.
Ako spadate u osobe koje stalno nose crvene nokte, zašto ne biste isprobali braon ili zelenu boju? Ako konstantno nosite crni manikir, dobra alternativa je tamnoplava nijansa. Ili bilo koja druga boja jer je u svetu manikira zaista nebo granica, a kada niste zadovoljni rezultatom uvek možete posegnuti za acetonom.

Baš kao što u drugim beauty segmentima svaka nova godina i sezona donose nove trendove, isto važi i za svet manikira. Tako nam na svakih nekoliko meseci dolaze novi ili se vraćaju neki zaboravljeni trendovi dok se često dešava i da padaju u zaborav boje za koje smo imali utisak da ćemo ih zauvek nositi. Vodeće stilove u ovoj oblasti najčešće određuju velike kozmetičke kuće, svetski poznati manikiri, a u poslednje vreme neretko veliku popularnost stiču i trendovi inspirisani TikTokerima, influenserima ili noktima kakve nose junaci popularnih serija.
Kako nam je 2023. godina već donela prve it komade i beauty novitete, odlučili smo da istražimo koje su boje na noktima trenutno najaktuelnije. Neke od njih nosili smo i prošle godine, neke će tek steći najveću popularnost, a mnoge ćemo nositi sve do kraja godine.

TAMNOPLAVI MANIKIR

Duboke i tamne nijanse predstavljaju svojevrsni standard tokom zimske sezone i odlična su opcija za one koji vole crni lak. Tamnoplava boja i dalje daje dramatičan efekat, ali malo neočekivaniji.

ZELENA BOJA

Pošto zima nije baš zelena i bujna sezona, ako vam nedostaje ovaj kolorit, možete ga poneti na noktima. Ukoliko se odlučite za smaragdnu nijansu, dobićete sličan efekat kao sa tamnoplavim lakom, a pritom će vaši nokti izgledati prefinjeno i luksuzno. S druge strane, opšte je poznato da nešto svetlije nijanse imaju umirujuće dejstvo.

NEON

Znamo da ste upravo pomislili kako su ove boje mnogo prikladnije za letnju sezonu, ali ove zime pravila igre očigledno su promenjena. To nas i ne čudi kada imamo u vidu da tokom hladnih dana često osećamo pad energije a da smele neon nijanse uvek popravljaju raspoloženje. Da ne govorimo o tome da izgledaju efektno i da mogu biti vaš najbolji aksesoar, posebno ako se dodatno poigrate sa nekom od nail art varijanti.

NUDE

Naravno, zimska sezona ne može da prođe bez dobrih starih nude nijansi, koje su svojevrsna klasika i odličan izbor za sve koji vole suptilan manikir. Ukoliko želite da pobegnete od monotonije, možete ih nositi u paru sa francuskim manikirom ili nekom još zanimljivijom nail art varijantom.

SPARKLE

Kao što verovatno znate hromirani nokti i dalje su aktuelni, a kraj 2022. godine doneo nam je i trend velvet manikira. Međutm, za koju god varijantu svetlucavih noktiju da se odlučite, nećete pogrešiti jer su nokti koji blistaju trenutno jedan od najvećih trendova.

BRAON BOJA

Trend braon boje na noktima vlada još od jeseni, a po svemu sudeći ostaće popularan makar do preleća. Odlično izgleda u paru sa hromitanim manikirom, a aktuelne su i sve druge nail art verzije. Naravno, nećete pogrešiti ni ako se odlučite za klasičan jednobojni manikir.

FRANCUSKI MANIKIR

U poslednjih nekoliko godina francuski manikir ponovo je u modi i to u svim mogućim varijantama. Ovog puta najaktuelnija je njegova prefinjena varijanta koja podrazumeva iscrtavanje samih vrhova noktiju.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: Best Wallpaper, @celmatique
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top