Performans iz snova u realizaciji Marine Abramović i Costume Nacionala

Just Heavenly! Ovako bismo mogli nazvati saradnju koja je upravo najavljena između kreatinog direktora brenda Costume National, Ennioa Capasa i uticajne umetnice Marine Abramović. Oni će udruženim snagama osmisliti performans koji će biti održan u Los Anđelesu, na tradicionalnoj gala večeri „Heaven“ koju organizuje platforma The Art of Elysium.
Tokom proteklih šest meseci, dvoje umetnika su maštali i osmišljavali ovu saradnju koja je zamišljena kao interaktivni umetnički doživljaj.
– Bila sam strpljiva i čekala pravi trenutak za rad s Enniom i Costume Nationalom. Genije njegove estetike živi i duboko razume oblike ljudskog tela i protok energije koja je gorivo kreativnog procesa. Ne slažemo se u svemu, ali smo uspeli da se povežemo sa drugim ljudima na istom nivou, odnosno sličnim senzabilitetom – rekla je Marina priikom predstavljanja ove saradnje, a ni Enio nije štedeo komplimente izrečene o njoj:

1p ecma 291214

– Marina je prekrasna žena i saradnja sa njom je kao ostvarenje najvećih snova. Ona je magična, veliki prijatelj i jedinstveni umetnik, s neverovatnim senzabilitetom i svesnošću.
Na svečanosti koju zajedničkim snagama realizuju, zvanice će imati priliku i da premijerno vide deo Costume National pre-fall kolekcije. Za sada je poznato da će se među gostima naći James Franco, Shepard Fairey, Kirsten Dunst, Cameron Silver, Eva Mendes, a sigurno je da će biti još zvučnih imena.
Art of Elysium je udruženje koje radi tako što angažuje vrhunske umetnike koji provode vreme sa veoma bolesnom decom. Na web sajtu ove organizacije piše da njegovi članovi duboko veruju da energija koju umetnici dele sa mališanima obolelim od teških bolesti blagotvorno utiče na njihovo zdravstveno stanje.

Podeli

Scroll to Top