Pet najboljih mesta u Beogradu za uživanje pored reke

Jedna od najvećih prednosti Beograda jeste činjenica da se nalazi na ušću Save u Dunav i predstavlja svojevrsno raskšće između zapada i istoka. Sa dolaskom prvih prolećnih dana, stanovnici prestonice počinju sa svojim ritualnim uživanjem na reci, a splavovi i drugi restorani i kafići koji se nalaze pokraj Save ili Dunava, njihove su omiljene oaze. Pažljivo osmišljeni ambijenti koji pružaju predah od tempa i energije grada čine da u njima vreme prolazi sporije i idealne su za bekstvo s posla ili popodnevnu kaficu, a u nekima od njih se atmosfera zahukta uveče i u danima vikenda. One su gradske oaze s posebnom atmosferom, mesta na kojima lako i brzo zaboravite da ste u gradu. Donosimo vam pet izvrsnih mesta za uživanje pored reke koje morate posetiti ovog leta.

KORZO

1p s 27715

Splav Korzo pruža jedinstvenu priliku da uživate u lepotama reke Save na svojstven način, a nalazi se na Savskom keju, u bloku 70. Ovo je jedini splav na Savi bez zidova, sa potpuno transparentnom arhitekturom, tako da pejzažima i zalascima sunca ništa ne staje na put. Veliki izbor pića, ali i neodoljivi obroci, su ono po čemu je Korzo postao propoznatljiv. Nastupi raznih izvođača domaće muzičke scene su pravo zagrevanje za ostatak večeri.

SAVANOVA

2p s 27715

Restoran Savanova je prvi objekat ugostiteljskog tipa koji je otvoren za javnost u okviru projekta „Beograd na vodi“. Tokom boravka možete uživati u fascinantnoj panorami prestonice, kao na tacni i tretmanu koji se zauvek pamti. Odličan izbor hrane internacionalne kuhinje i pažljiv odabir pića uz modernu arhitekturu učiniće da doživite jedno neponovljivo putovanje, sa kojeg možda i nećete hteti da se vratite.

CANTINA DE FRIDA

4p s 27715

Restoran isnpirisan životom slikarke Fride Kahlo nalazi se na pristaništu u Karađorđevoj, a jedinstven ambijent i pogled na reku priviući će vas već na prvi pogled. Meni restorana baziran je na ponudi brojnih, raznovrsnih živopisnih i ukusnih jela sa prostora Španije i ostatka Mediterana, u malim tanjirima (tapas), kao i na ponudi velikih tanjira, sa proširenim porcijama odličnim za deljenje sa prijateljima. Uz sve to, odlična muzika takođe je nešto po čemu je ovo mesto prepoznatljivo.

BRODIĆ NA SAVI

3p s 27715

Brodić na Savi smešten je na desnoj obali Save, odmah iza Beogradskog sajma. Najbolje doba dana da posetite ovo mesto je kasnije poslepodne. Čaša pića tokom zalaska sunca dok brodići plove rekom, a u pozadini svira jazz ili neki od indie bendova jedan je od najboljih trenutaka koji ćete tamo doživjeti. Brodić služi odličnu picu, tako da možete uživati i u izvrsnom italijanskom specijalitetu, a velika posećenost ovom mestu najbolja je reklama.

HOT MESS

nas p s 27715

Splav Hot Mess jedinstven je po tome što poseduje i bazen. Ovaj splav na otvorenom vam svojim enterijerom pruža osećaj kao da se nalazite u nekom od najelitnijih svetskih klubova. Bazen, udobna mesta za sedenje i gornji deo sprata koji je malo izdvojen od ostatka splava i dozvoljava veću privatnost, samo su neke od prednosti splava. Odlična house i disco muzika, dodatni su plus. Na ovom mestu sve je podređeno opuštanju i dobroj zabavi, a pored predivnog ambijenta, unikatnu atmosferu stvara i izuzetno ljubazno osoblje uvek spremno da usluži goste.

Foto: Facebook

Podeli

Scroll to Top