Pet najpopularnijih dama koje su se udale za naslednike krune

Proteklog vikenda svedočili smo još jednom bajkovitom pričevskom venčanju u monaku. Unuk Grace Kelly, Pierre Casiraghi oženio se svojom dugogodišnjom devojkom Beatrice Borromeo koja je blistala na balkonu monaške palate u delikatnoj Valentino venčanici. Svi pogledi bili su usmereni ka tridesetogodišnjoj princezi koja potiče iz aristokratske italijanske porodice.

Instagram/beatriceborromeo
Instagram/beatriceborromeo

Ćerka grofa Carla Ferdinanda Borromea i Donne Paole Marzotto nakon srednje škole upisala je pravo i ekonomiju na Univerzitetu Bokoni u Milanu, ali kako to nije zadovoljilo njene apetite, završila je i žurnalistiku na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku. Nakon studija potpuno se predala novinarstvu, pa je danas saradnik u brojnim novinama, gde hrabrim tekstovima skreće pažnju javnosti na važne društvene teme, kao i na televizijama, za koje često radi i dokumentarne serijale. Peirra je upoznala 2008. godine, a kako je to bila ljubav na prvi pogled, ubrzo su počeli i da se zabavljaju.
Udajom za mlađeg sina kneginje Caroline od Manaka, Beatrice je ostvarila san mnogih devojaka koje su kao male maštale o tome da se udaju za princa.
A ko se još nalazi na listi princeza savremenog doba?

Kraljica Rania

Instagram/queenrania
Instagram/queenrania

Šarmantna kraljica Jordana rođena je 31. avgusta 1970. godine u Kuvajtu. Osnovno i srednje obrazovanje stekla je u internacionalnoj školi, a studije poslovne administracije završila je na američkom univerzitetu u Kairu. Nakon što je diplomirala, počela je da radi kao marketing ekspert u Apple-u u Amanu. Na jednoj večernjoj zabavi 1993. godine upoznala je tadašnjeg princa Abdullaha Al-Huseina koji ju je oborio s nogu. Rania bila je najmlađa kraljica kada je njen muž Abdullah Drugi 1999. godine dospeo na presto Jordana. Suprug joj je 2004. godine dodelio počasni čin pukovnika jordanskih oružanih snaga, a nedugo nakon toga proglašena je za treću najlepšu ženu sveta. Abdullahu je podarila četvoro dece, dvojicu sinova i dve ćerke.

Kraljica Letizia

Instagram/queenletizia
Instagram/queenletizia

Voljena španska kraljica rođena je 15. septembra 1972. godine u Madridu, a nakon što je završila žurnalistiku radila je najpre u štampanim medijima da bi kasnije postala jedna od vodećih novinarki i prezenterki informativnog programa nacionalne televizije. Za tada princa Felipea udala se 2004. godine kada je Španija prvi put posle 1879. godine dobila potencijalnu kraljicu koja nije plave krvi. Bivšu novinarku odlično je prihvatio največi deo stanovništva, osim zadrtih moralista koji nisu mogli da joj oproste prethodni desetogodišnji brak s Alonsom Perezom, profesorom književnosti iz srednje škole koju je nekada pohađala. Na svu sreću, brak je bio samo građanski, pa crkva nije imala ništa protiv. Princ Felipe tvrdio je kako se oženio ženom koju voli, a ona se posvetila vaspitanju njihove dve ćerke. Letizia je prošle godine postala i kraljica kada je njen suprug 19. juna krunisan za kralja, a širom sveta je posebno vole žene zbog otmenog stila odevanja.

Catherine Kate Middleton

Instagram/duchesscatherine_cambridge
Instagram/duchesscatherine_cambridge

Vojvodkinja od Kembridža rođena je 9. januara 1982. godine i prva je osoba bez aristokratskog porekla koja se udala za pretendenta na presto Velike Britanije. Najstarija ćerka uspešnog preduzimača Michaela i bivše stjuardese Carole, odrasla je u Bekširu, a od drugarice sa fakulteta princa Williama postala je njegova zakonita supruga koja je stekla popularnost sličnu onoj koju je imala neprevaziđena princeza Diana.
Kate i William sreli su se na studijama 2001. godine, a počeli su da se zabavljaju dve godine kasnije. Britanci su buduću kraljicu često u medijima zvali strpljiva Kate jer se budući kralj tek nakon sedam godina odlučio na brak. Njihovo venčanje 29. aprila 2011. izbacilo ih je u orbitu interesovanja širom sveta, jer je euforija oko svadbe trajala mesecima. Catherine je omiljena među ljudima širom sveta zbog svog pristupačnog stava, elegantnog stila, ali i insistiranju na tome da njena porodica živi normalnim životom, pa tako i sama odgaja svoje dvoje dece, princa Georga i princezu Charlotte.

Princeza Charlene

Instagram/princesscharleneofmonaco
Instagram/princesscharleneofmonaco

Princeza od Monaka rođena je u Zimbabveu 25. januara 1978. godine, a sa 11 godina preselila se u Južnoafričku Republiku sa porodicom. Svetsku slavu stekla je kao plivačica koja je osvojila tri zlatne i jednu srebrenu medalju, a bila je i član južnoafričkog plivačkog tima na Olimpijadi 2000. godine kada je sa kolegama iz reprezentacije zauzela peto mesto. Iste godine upoznala je i svog sadašnjeg supruga kada je došla na takmičenje u plivanju u Monaku. Za dvadeset godina starijeg Alberta II od Monaka udala se 2011. godine na ceremoniji koja je trajala tri dana. Čitav spektakl ostao je u senci mladinih suza koje su u medijima shvaćene kao znak dvoumljenja, a nisu malobrojni ni oni koji su tvrdili kako je pre venčanja želela da pobegne. Charlene je veoma voljena u Monaku, ali i šire naročito od trenutka kada je rodila blizance princezu Gabriellu i princa Jacques.

Ovo je lista pet najpopularnijih žena koje su se udale za pripadnike plave krvi, ali na spisku supruga vladara nalaze se i druge poput šeike Mozah, supruge vladara Kuvajta, zatim princeza Mary od Danske ili kraljica Maxima iz Holandije. Sve one uživaju u prednostima koje donosi život pod krunom, ali ne i u popularnosti kakvu imaju Rania, Letizia, Kate, Charlene, a od skora i Beatrice.

Podeli

Scroll to Top