Pogledajte kako je bilo na izložbi Diesel World – Alternativna energija od 1978

Diesel i njegov umetnički direktor Nicola Formichetti napravili su revolucionarni potez u Šangaju posebnom izložbom i ekskluzivnim događajem na proslavi svečanog otvaranja Shanghai International Fashion Showcase-a.
Iconic, subverzivni i smeli! Dieselova priča o alternativnom duhu i uspehu udahnula je život multimedijalnom performansu „Welcome to Diesel world“, inkluzivnom iskustvu koje pripoveda o 37 godina dugoj istoriji brenda i prikazuje njegovu viziju budućnosti. Najveći svetski anti-fashion modni brend ponovo unosi revoluciju u pristup događajima sa neviđenom izložbom. Između realnosti i digitalnog, demokratski je otvorila vrata kroz online poziv na akciju za sve ljubitelje Diesela, angažujući publiku u performansu na više nivoa.

1p di 15416

Raznovrsne sekcije proizvoda unutar izložbe prikazuju Dieselov italijanski identitet i putovanje do trenutka kada je postao jedan od najuspešnijih lifestyle brendova. Diesel inovacija, kreativnost i znanje se prenose putem impresivnog iskustva uključujući video projekcije, iconic proizvode (satove, cipele i torbe, naočare, mirise, Diesel Living, Diesel Kid i etiketu Diesel Black Gold) i interaktivne instalacije. Modni performans je bio oličenje Dizel sveta viđen očima umetničkog direktora Nicole Formichettija. Izabrani komadi su prerađeni i posebno prilagođeni događaju uz jedinstvene predmete koje je Nicola priredio.

2p di 15416

– Želeli smo da stvorimo nešto posebno i da proslavimo Kinu i Shanghai International Fashion Showcase. Pokazali smo jedinstvene komade koji inspirišu kreativnost i inovativnost, to je Dieselov DNK, da izazove i da bude čist i u novom stavu – kaže Nikola Formichetti.
U skladu sa Dieselovom nesvakidašnjom filozofijom i Nikolinim demokratskim pristupom, deo modnog performansa nisu bili samo manekeni. Potrudio se da uradi kasting na terenu u Šangaju, Pekingu i ključnim kineskim gradovima uz dosta lokalnih celebrity ličnosti – kao što su Jeffrey Kong, Sui He, Sunny Wang, Momo Hu, Russell Tang, Diana Xu, Xinyuan Zhang, Yawen Zhu, Chris Li.

3p di 15416

– Ulična moda je moja konstantna inspiracija. Posmatranje stila ljudi na ulicama širom sveta deo je mog kreativnog DNK, ali i Dieselovog – kaže Nicola Formichetti.
Posle Šangaja, izložba kreće i na svetsku turneju.

Podeli

Scroll to Top