Povodom 100. godišnjice: BBC snima dokumetarac o britanskom Vogue-u

Povodom 100. rođendana britanskog izdanja Vogue-a, BBC u saradnji sa Oscarom nagrađenim producentom Simonom Chinnom snimiće dokumentarac o kultnom magazinu. U skladu sa tim, narednih nekoliko meseci, novinari BBC-a u stopu će pratiti svoje kolege iz Vogue-a. Na taj način obožavaoci najuticajnijeg modnog časopisa imaće priliku da vide kako izgleda svakodnevica u redakciji, na koji način nastaju modne vesti, ali i da zavire iza kulisa snimanja editorijala…
– Ovo je fantastična i dosad neviđena prilika da uđemo u srce britanske modne industrije i posmatramo njen uticaj na globalnom nivou. Biće mnogo intrigantnih ličnosti, uzbudljivih priča i pregršt glamura, a trudićemo se i da istražimo neka važna pitanja o tome kakvu ulogu ima moda u današnjem britanskom društvu i na globalnoj sceni – rekao je Chinn koji je do sada dva puta dobio Oscara i to za dokumentarce „Man on Wire“ i „Searching for Sugar Man“.
Urednica britanskog Vogue-a Alexandra Shulman rekla je da je ovo izuzetna prilika za koju je pristala, čak i na to da se u redakciju na čijem je čelu, ugrade kamere.
– Nikad ne bismo pristali na ugradnju kamera u redakciju, ali za 100. godišnjicu časopisa spremni smo čak i na to.

Foto: Instagram/britishvogue

Podeli

Scroll to Top