Otkrivamo pravila ishrane Gisele Bundchen

Za razliku od većine ljudi, Tom Brady i Gisele Bundchen stekli su naviku da se hrane zdravo. Jedan od najboljih sportista u američkom fudbalu i najplaćeniji model na svetu čije se zajedičko bogatstvo procenjuje na nešto manje od pola milijarde dolara angažovali su privatnog kuvara koji ima svakodnevno priprema nutritivno bogate obroke. Njegovo ime je Allen Campbell, a nedavno je u intervjuu za Boston.com otvoreno govorio o svom odnosu sa Gisele i Tomom, a otkrio je i šta svakodnevno kuva za njih i njihovu decu. On je objasnio da se 80 odsto njihove ishrane bazira na svežem organskom povrću, a za njihove mališane sprema i dehidrirane voćne rolnice koje jedu umesto grickalica. Ukoliko želite da počnete zdravo da se hranite, pogledajte pravila ishrane kojih se pridržava slavni par.

1gb 9116

# Sveža hrana
– 80 posto od onoga što jedu jeste sveže povrće. Kupujem povrće organskog porekla. Koristim i cele žitarice poput smeđeg pirinča, kinoe, prosa ili pasulja. Ostalih 20 posto ishrane čini nemasno mese – govedina od junadi koja su se hranila travom, pačetina ili piletina. Od riba najčešće spremam divljeg lososa.

# Ne belom šećeru
– Tom je nedavno prestao da konzumira pahuljice i Coca-Colu i jako sam srećan što je to uradio. Ljudi, šećer je smrt.

# Zdravi dodaci jelima
– Osim belog šećera, ne koristim ni belo brašno. Upotrebljavam sirovo maslinovo ulje, ali nikada ne kuvam sa njim. Kuvam isključivo sa kokosovim uljem. Masti iz maslinovog ulja se usled zagrevanja pretvaraju u trans masti. Koristim ružičastu so sa Himalaja koja je odličan izvor natrijuma dok jodiranu so nikada ne upotrebljavam.

# Pravi odabir povrća
– Tom ne jede paradajz jer on nema protivupalno dejstvo. Može da pojede eventualno jednom mesečno, ali sam veoma oprezen kada mu dajem to povrće pošto može da izazove upale. Izbegavamo i papriku, pečurke i patlidžan.

# Bez kafe
– Bračni par ne pije kafu niti unosi kofein na bilo koji drugi način. Nema kafe sa mlekom.

# Voće
– Deca jedu voće, ali ga Tom ne voli. Zato mu pravim smoothie, a najviše koristim banane.

2gb 9116

Foto: Instagram/giesele

Podeli

Scroll to Top