Projekat Creative Mornings okuplja sve više Beograđana

Jutarnja predavanja Creative Mornings, globalna platforma koja je namenjena kreativoj zajednici, stigla je i u Beograd. Ovaj projekat u okviru koga se u 104 grada širom sveta jednom mesečno održavaju besplatna predavanja o aktuelnim pitanjima započeo je svoj život u našem gradu u januaru. Nakon prvog inspirativnog susreta kada se pričalo na temu „Ugly“ odnosno prihvatanju „ružnog“ početka prilikom realizacije bilo kog projekta, drugo predavanja održano je u Mixer haousu. Tema „I Want To Ride My Bike“ odnosno važnost alternativnih prevoznih sredstava kao deo Creative Mornings inicijative posvećene klimi.

nas 3 cm 28215

Govornik je bio Danilo Ćurčić, osnivač web portala Bajsologija. On je na ovaj način nastavio priču koja je počela u decembru 2014. u okviru Befema, a govori o biciklima, kroz istoriju ženske (i muške) emancipacije, osvajanja samostalnosti i slobode kretanja, i vodi do vremena u kome se bicikl vraća u grad i ponovo bori za svoje mesto u saobraćaju.
Nekoliko desetina kreativaca odlično se zabavilo i naučilo mnoge korisne stvari o prevozu biciklom, a sve to uz ukusan doručak i prvu jutarnju kafu. Sa nestrpljenjem očekujemo predavanje u martu.

nas 1 cm 28215

1p cm 28215

Foto: Facebook/Creative Mornings BGD

Podeli

Scroll to Top