Rebekah Marine: Prvi model sa veštačkom rukom na Nedelji mode u Njujorku

Na predstojećoj Nedelji mode u Njujorku svedočićemo još jednoj modnoj revoluciji. Vodeći ljudi ove manifestacije odlučili su se da naprave još jednu redefiniciju lepote i da angažuju Rebeku Marine, dvadesetosmogodišnju manekenku koja ima veštačku ruku. Tako ćemo prvi put na revijama visoke mode videti osobu sa invaliditetom.

1p r 5915

Rebeka je devojka koja je oduvek želela da bude model, ali je mislila da je to nemoguće jer je rođena bez desne podlaktice. Međutim, pre četiri godine, kada je počela da koristi veštačku ruku, odlučila je da ignoriše sve komentare i da pokuša da uđe u modni svet. Nakon mnogo odbijanja, uspela je u svojoj nameri i postala je inspiracija mnogim ljudima sa invaliditetom.

2p r 5915

Ovo je odlična vest, s obzirom na to da svaka peta osoba na svetu ima neku vrstu invaliditeta, a stručnjaci se slažu da bi trebalo slaviti jedinstvenost, a ne ideal lepote kakav se propagira u medijima. Marine se i danas susreće sa mnogim predrasudama, pa tako pojedine agencije ne žele da je angažuju, ali je već radila kataloge za poznatu svetku online radnju Nordstrom, kao i za organizaciju Lucky Fin koja podržava decu sa invaliditetom. Nakon učešća na Nedelji mode u Njujorku, ona se nada velikom napredku u karijeri.

Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top