Roger Federer: Nova luksuzna vila uspešnog tenisera

Teniser Roger Federer odlučio je da sagradi novu luksuznu vilu u švajcarskom gradu Volerau, u kome od 2008. godine već živi sa suprugom Mirkom i njihovo četvoro dece. Radovi na savremenom zdanju trebalo bi da budu gotovi već krajem ovog meseca tako da će porodila sportskog asa Novu godinu dočekati u svom novom domu, a sa njima će u zasebnom stanu, živeti i Federerovi roditelji.

1p rfnv 211214

Kuća je smeštena na obalama jezera Cirih i udaljena je dvadesetak minita vožnje od prestonice Švajcarske, dok je do Federerovog rodnog Bazela stiže autom za oko sat vremena. Mesto Volerau poznato je kao jedna od opština sa najnižom stopom poreza u Evropi tako da u njemu žive i mnogi drugi multimilioneri poput vozača Formule 1 Kimija Raikonena ili Felipea Masa.

2p rfnv 211214

Izdradnja novog doma, ovog teniskog asa je koštala oko osam miliona evra, a osim luksuzne vile, imanje u svom sastavu ima i prostran stan u kome će živeti njegovi roditelji. Mondenska građevina urađena je u modernom stilu i novi naziv „The Residence“, a za projekat izgradnje angažovana je kompanija Kamata Development.

3p rgnv 211214

Prozori vile se prostiru od poda do plafona, u svom sastavu ima i veliki bazen, kao i balkone sa veličanstvenim pogledom koji se pruža preko jezera Cirih. Imanje se prostire na oko jedan i po hektar dok sama kuća je površine oko pet stotina metara. Poseduje i podzemnu garažu tako da je privatnost šestočlanoj porodici zagarantovana.

4p rfnv 211214

 

5p rfnv 211214

 

Podeli

Scroll to Top