Savršeni kolači za Dan zaljubljenih po receptu Gwyneth Paltrow

Slavna holivudska glumica Gwyneth Paltrow poslednjih godina je osim po sjajnim ulogama poznata i kao veliki ljubitelj zdrave, ali ukusne hrane i autorka je online stranice Goop u kojoj daje različite korisne savete ženama kako o tome kako da zadrže savršenu figuru, a da pritom ne budu gladne kao i o mnogim kozmetičkim preparatima, vežbanju, zdravom životu…
Ona je na svom sajt nedavno ugostila Amandu Shantal Bacon osnivačicu organskih proizvoda Moon Spirirt, a dve dame dale su recepte za nekoliko kolača koji su odlični afrodizijaci i idealna su poslastica za Dan zaljubljenih. Prenosimo vam recept za poslasticu Spirit tartufi koja je po nama idealan izbor.

Foto: Goop
Foto: Goop

Sastojci:

¼ šoljice kokosovog ulja

½ šoljice kakaa

2 kašičice Moon Sprit Dusta (mešavina cimeta, stevie i tartufa)

¼ šoljice sirovog meda i nekoliko kapi stevije

1 kašika hladnog bademovoh mleka

2 kašika semena od konoplja

Priprema: Zagrijte kokosovo ulje u staklenoj posudi, a potom sklonite sa vatre i dodajte kakao, mešavinu cimeta, stevije i tartufa i med ili steviju. Sve to dobro promešajte, pa dodajte hladno bademovo mleko i uz pomoć lopatice sjedinite masu. Kada je masa potpuno glatka (ukoliko je potrebno dodajte još malo bademovog mleka, ili kakao praha ako želite da smesa bude čušća) napravite dvanaest loptica od nje. Potom svaku od loptica uvaljajte u seme od konoplja. Gotove kolače stavite u frižider ili zamrzivač (ako ste u žurbi) najmanje 10 minuta kako bi se stegli.

Podeli

Scroll to Top