Sedam modela farmerica koje ćemo nositi ove jeseni

Dok su u prethodnim mesecima naše farmerke bile na zasluženom odmoru, početak septembra i osetan pad temperature označio je da je vreme da jeans ponovo zauzme glavno mesto u našim ormarima. Pred sam kraj leta nosićemo ih u paru sa majicama ili oversized košuljama, zatim kratkim topovima i laganim blejzerima dok ćemo ih kasnije uglavnom kombinovati sa džemperima, biker čizmama i kožnim jaknama.
Bez obzira na to kakav je vaš stil odevanja, verujemo da dobar deo vremena u periodu između septembra i marta provodite u jeansu, zbog čega uvek na kraju leta volimo da napravimo pregled novih trendova u svetu farmerica. Nekada su u pitanju samo suptilne promene već postojećih it modela, nekada se na radaru nađu potpuno novi krojevi, a na nama je da odlučimo hoćemo li ih implementirati u sopstveni stil. Jer nikad nemojte zaboraviti da je kod farmerica najvažnije da odgovaraju vašem tipu građe.
Kada je reč o trendovima za jesen 2022. već sada se izdvojilo sedam modela za koje smo sigurni da će biti najaktuelniji u narednim mesecima. Našu listu najpoželjnijih farmerica napravili smo na osnovu modela prikazanih u dizajnerskim kolekcijama za jesen/zimu 2022/23, a uzeli smo u obzir i sve modele koji su trenutno popularni među modnim influenserima. Namerno smo izostavili farmerke sa ravnim nogavicama jer su one uvek aktuelne, kao i tregerice, o kojima smo vam pisali. Nastavite da skrolujete.

PROREZANI RUBOVI

Modeli sa prorezanim rubovima definitivno će imati svoj trenutak predstojeće jeseni, a odličan su izbor u svim situacijama kada želite da naglasite svoje cipele, čizme ili patike.

H&M,
cena: 3.499 din.

ŠIROKE NOGAVICE

Široke nogavice na radaru su već nekoliko sezona, ali ovog puta dolaze u svojoj najširoj verziji. Ove krojeve već smo videli na mnogim javnim ličnosti i influenserima, prisutni su u dizajnerskim kolekcijama, a očekujemo da će uskoro stići i u high street radnje. Naravno, nećete pogrešiti ni ako se odlučite za klasičnu verziju koja je znatno lakša za kombinovanje.

BOGATI TONOVI

Ne postoji bolji način da tokom jeseni unesete malo boja u svoj ormar nego da nabavite par farmerica u bogatoj nijansi zelene, braon ili narandžaste. Izbegavajte pastelne tonove i umesto njih birajte nešto tamnije nijanse.

POCEPANE FARMERKE

Mada pocepane farmerke nikad ne izlaze iz mode, naredne sezone biće svuda oko nas. Najbolji deo priče je to što dolaze u najrazličitijim krojevima pa će svako moći da pronađe model po svojoj meri.

CALVIN KLEIN,
cena: 7.495 din.
H&M,
cena: 4.499 din.

KARGO MODELI

Već je svima jasno da će kargo pantalone obeležiti narednu sezonu, a u skladu sa tim, nosićemo i kargo farmerice. Ovakav razvoj situacije ni malo nas ne čudi kada imamo u vidu kolika je trenutna opsednutost Y2K trendovima među modnim insajderima.

H&M,
cena: 3.199 din.

KRATKE BELE FARMERKE

Bele farmerke, pa još sa kratkim nogavicama, do sada smo uglavnom birali tokom kasnog proleća i leta, ali svi znamo da modni trendovi itekako mogu da nas iznenade. Inače, ovi modeli odlično se slažu sa kožnim jaknama i combat čizmama, a već su prisutni u skoro svim novim kolekcijama.

BAGGY JEANS

U proteklih nekoliko sezona, modne insajderke uglavnom su nosile jeans sa ravnim ili širokim nogavicama, a sada ih sve češće viđamo u baggy modelima. Ukoliko nemate duge noge, najbolje je da ovaj kroj nosite uz potpetice jer ima u suprotnom možete izgledati niže i deblje.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @tamara
Foto: Instgram, Promo

Podeli

Scroll to Top