Sladoledžinica Crna Ovca: Oaza za sladokusce koji vole eksperimente

Novootvorena sladoledžinica „Crna Ovca“ smeštena na Dorćolu, u ulici Kralja Petra 58, nova je oaza za sve ljubitelje omiljene letnje poslastice. U prelepom ambijentu, iz rustičnih rashladnih kanistera svakog dana je u ponudi šesnaest ukusa, ali se oni menjaju na svakih dvadeset i četiri sati i zavise od više faktora – dostupnosti sirovina ili vremenskih uslova, jer po kišnom danu retko ko će odabrati sladoled od limuna i bosiljka.

1p co 30615

Ovu jedinstvenu sladoledžinicu koja će raditi toko čitave godine osnovala su četiri prijatelja, dvojica Beograđanina i dvojica Valjevaca. Pre nego što su se upustili u svoj prvi biznis, bili su turistički radnici koji su obilazili svet. Kako su sva četvorica pasionirani ljubitelji hrane, shvatili su da Beogradu neodostaje sladoled pravljen po visokim standardima te su odlučili da nove ukuse donesu u našu prestonicu. Nakon opsežnog istraživanja i školovanja u Breši, došli su do jedinstvene recepture koja se bazira na prirodnim sastojcima bez aditiva.

2p co 30615

U ponudi su ukusi od kafe, lešnika, oraha, susama, slano-slatke karamelizovane pavlake, crne ili bele čokolade, različiti voćni ukusi, a prvih nedelja nakon otvaranja nudili su i sladolede od kajmaka i kombinaciju suve šljive i slaninice. Kreativne ideje ovoj četvorki ne nedostaju i beskompromisno insistiraju na najkvalitetnijim sastojcima.

3p co 30615

Foto: www.facebook.com/crnaovca.rs

Podeli

Scroll to Top