Spoj gastronomije i kulture na festivalu „EAT BELGRADE“

Gastronomija i kultura čini se nemaju mnogo toga zajedničkog. Ali, samo na prvi pogled. Na koji se sve način ove oblasti preklapaju mogli su da se uvere posetioci prvog gastrokulturnog festivala „EAT BELGRADE“ održanom u beogradskom klubu „Tranzit“. U okviru ove jedinstvene manifestacije, svoje proizvode izložili su vrhunski domaći proizvodjači hrane, a uz degustaciju njihovih delikatesa prisutni su konzumirali i kulturne sadržaje neuobičajene za ovakve događaje.

3p

Na programu su bili dokumentarni film „Jiro sanja suši“, o životnoj filozofiji najvećeg japanskog majstora sušija Jira Onoa. Zatim, foto radionica šarmantne Marije Petrović, koja je na licu mesta demonstrirala proces nastajanja fotografije za njen blog „Palachinka“, a Slobodan Jovanović Coba i Slavimir Stojanovića održali su predavanja o važnosti i ulozi dizajna pakovanja prehrambenih proizvoda. Najveće iznenađenje bila je video instalacija vampirsko-gastronomske priče Džejmsa Lajona, autora nedavno objavljenog bestselera “Poljubac leptira”.

4p

Kulinarske zvezde festivala bile su Biljana Srbljanović, dramaturškinja sa nekoliko kulinarskih diploma renomiranih škola poput „Cordon Bleu“ i „Escoffier“, i Mina Pejić Božović, psihološkinja. One su demonstrirale svoje umeće u kuhinji i izazvale pravo oduševljenje.
Za kraj je pripremljen energični muzički set praćen gastro veštinama DJ Ewoxa i njegove partnerke Tamarinsky.

6p

nas 2

8p

1p

7p

5p

Podeli

Scroll to Top