Šta najpoznatiji evropski kuvari spremaju kod kuće?

Smatra se da hrana u frižideru može reći mnogo toga o osobi. Postoje različite grupe ljudi – od onih koji pretrpavaju svoj frižider različitim, i potrebnim i nepotrebim namirnicama do onih koji u njemu drže samo mleko i još nekoliko neophodnih sastojaka. Ima i onih čiji su frižideri uredni, a hrana pažljivo složena.

1p f 301015

Pisac Adrian Moore u saradnji sa fotografom Carrie Salomonom došao je na zanimljivu ideju – da zavire u frižidere najpoznatijih evropskih kuvara koji imaju Michelinove zvezdice. Tako je nastala knjiga „Inside Chefs’ Fridges, Europe“ u kojoj imate priliku da zavirite u frižidere četrdesetoro najboljih kuvara.

2p f 301015

Ovo zanimljivo štivo otkriva njihove navike u ishrani koje su raznovrsne. Tako recimo Yotam Ottolenghi voli da kuva kod kuće, ima 49 namirnica u frižideru među kojima je i gefilte riba i leća dok frižider Mikaela Jonssona ima samo devet sastojaka, od kojih su dva živa jastoga i artičoke. U knjizi su i recepti mnogih jela koje intervjuisani kuvari često pripremaju kod kuće.

3p f 301015

Knjiga je trenutno dostupna na web stranici Taschen, dok u knjižare stiže 5. novembra.

4p f 301015

Podeli

Scroll to Top