Stogodišnja revolucija donjeg veša u trominutnom snimku

Svet mode preživeo je mnoge promene u poslednjih sto godina. Najdrastičnije su svakako bile u kreiranju donjeg rublja, ali i izražavanju seksualnosti. Dok danas žene teže da im veš pruži osećaj udobnosti, praktinosti, ali i romatike i seksipila, pre jednog veka nosili su se modeli koji su pružali prvenstveno veliku pokrivenost.
Mnogo je vremena prošlo od perioda kada su bili aktuelni lagani kombinezoni, a ženska lepota imala samo jednu dimenziju do sadašnjih push up grunjaka, tanga gaćica i androgenih modela. Zato je ekipa portala Mode.com odlučila da snimi zanimljiv video u kome je prikazana revolucija donjeg veša u poslednjih sto godina. Cilj je bio da se pokaže da je samopouzdanje glavni ženski adut.
U trominutnom snimku podsetili smo se svilenih spavaćica i kaftana koje je nekada morala da poseduje svaka žena od stila, zatim haltera i perja ili na period dominacije bebi dola tokom pedesetih godina. Duboke pin up gaćice obeležile su šezdesete dok je u osamdesetim vladavinu preuzeo bodi. Na kraju spota, trendove za 2015. godinu, osim glavne manekenke pokazuju i jedan androgeni i plus size model, ali i manekenka bez noge. Video se završava uz poentu koja glasi: „Samopouzdanje je uvek seksi. Kojem tipu seksualnosti vi pripadate?“.
S obzirom na odlične reakcije širom sveta, kreatori videa uspeli su da podstaknu ljude da prošire svoje vidike u prihvatanju različitih verzija lepote.

Podeli

Scroll to Top