The Sweetest Thing: Pet najboljih beogradskih poslastičara

Uvek smo spremni da se prepustimo malim slatkim gresima, ali kad dođe jesen u omiljenim poslasticama možemo da uživamo bez grižnje savesti. Bikini sezona je završena, obukli smo deblju garderobu kojom lako prekrivamo višak kilograma, a do sledećeg leta biće još mnogo vremena za brigu o kalorijama.
Zato danas obilazimo „najslađe beogradske adrese“ i predstavljamo vam pet odličnih poslastičara koje sa pravom nose epitet najboljih u gradu.

MALI PRINC (Palmotićeva 27 i Outlet centar Inđija)

3p p 61015

Spoj odličnog dizajna enterijera i vrhunskih poslastica neodoljivog ukusa i izgleda razlog je zbog kog je Mali princ prava bajka za odrasle. Posetiocima je na raspolaganju veliki izbor kolača i drugih poslastica kako domaćih tako i onih koji vode poreklo iz Turske, Italije ili Beča. Za one koji su navili da broje kalorije postoji posebna ponuda posnih, makrobiotičkih, vegeterijanskih ili delicija za dijabetičare. Slatko od malina, dunja i šumskih jagoda, šljiva ili belih trešanja, izdvaja ovo mesto, a uz dobar kolač možete popiti i vrhunsku kafu ili čaj.

DOLCE BY TINTOLINO (Krunska 84)

2p p 61015

Nakon veoma uspešnog višegodišnjeg poslovanja kao ketering kuća, Tintolino Family je kao logičan sled odabrao da otvori poslastičaru Dolce. Uređena u baroknom stilu i inspirsana bajkom Alisa u zemlji čuda, ova adresa je za kratko vreme postala jedna od omiljenij na Vračaru. Ovaj poslastičarski brend nastao je kao deo tradicije Richardi, poreklom iz Formie, malog grada južno od Rima, od koje i sama vlasnica vodi poreklo. U ponudi je selekcija pralina, makaronsa, pop cakes i sitnih kolača, zatim savršen niz u kome su i kapkejks i favoriti starijih generacija (Esterhazi, Reforma), ali i sasvim nove tendencije poput raw cakes.

HOMEMADE COMPANY (TC Ušće i Topličin venac 17)

crp

HomeMade je već dobro poznato ime među beogradskim sladokuscima. U romantično dekorisanim prodajnim prostorima služe se sveži proizvodi, savršenih ukusa i u prigodnoj ambalaži. Posetiocima su na raspolaganju različite delicije – od makaronsa za one koji žele da osete duh Pariza preko različitih torti, eklera, lilihipa napravljenih od kombinacije najfinije čokolada i drugih atraktivnih sastojaka. Tu je i više vrsta selekcija poslastica koje su idealne za poklone ili za one koji u slatkim uživanjima žele da nastave i kod kuće. Kvalitet svih proizvoda zadovoljiće čula i osvedočenih hedonista.

BACIO GELATO (Njegoševa 1a)

7p b 10815

Smeštena na Cvetnom trgu, poslastičara Bacio Gelato nije samo mesto gde se služi vrhunski sladoled. U skladu sa željom da u našu prestonicu prenesu duh najfinije tradicije italijanskih i francuskih majstora, kreiran je i rustični enterijer u kome dominira bela boja. Osim u sladoledima, vašim nepcima ovde možete priuštiti i najbolje hladne kremove specifičnih ukusa, italijanske krempite sa malinama, macaronse, čokoladni mus… A svaka poslastica spoj je tradicionalnog iskustva, artističke obrade i neponovljivog užitka.

MANDARINA CAKE SHOP (Gračanička 16)

5p m 15715

Ručno rađeni kolači i druge poslastice koje možete da pojedete u toplom i sofisticirano uređenom ambijentu, glavni su aduti ovog mesta. Za originalni moderan enterijer bili su zaduženi miljenici domaće dizajnerske scene Nikola i Nenad Radojčić poznatiji kao Braća Burazeri koji stoje iza brenda Dechkotzar. Svaka poslastica na ovom mestu je pravo malo remek delo jer očarava i ukusom i izgledom. Gostima je na raspolaganju veliki izbor stalnih kolača, ali i sezonskih koji se smenjuju, a čak i tradicionalnim receptima dat je poseban pečat.

Podeli

Scroll to Top