Tri odlična jela po receptu Chrissy Teigen

Model i buduća mama Chrissy Teigen juče je na Instagramu otkrila da je njen novi kuvar „Cravings: Recipes for All the Food You Want to Eat“ konačno gotov, a u prodaji će se naći od 23. februara. Fanovi supruge Johna Legenda već mogu da naruče svoj primerak putem interneta, a svi se slažu da će se ova knjiga sigurno naći na listi najprodavanijih u 2016. Atraktivna brineta osvedočena je kuvarica koja ima i svoj gastro blog sodelushious.com, a pre nego što njen kuvar stigne u prodaji, delimo sa vama recepte za 3 jela koja Chrissy često priprema svom suprugu.

4ct 151215

SENDVIČ SA KOBASICAMA

1ct 151215

Sastojci:

3 kobasice
1 lepinja
maslac
1 jaje
2 kriške kačkavalja
so
biber

Priprema:

Zagrejati maslac u dva tiganja. U jednom pržiti kobasice, a u drugom jaje na oko. Kada se isprže, staviti preko kobasica jednu krišku kačkavanja, pa jaje i na kraju drugu krišku kačkavalja. Ostaviti u toganju još minut ili dva odnosno dok se sir ne rastopi. U međuvremenu zagrejte lepinju na tosteru, a potom formirati sendvič.

MUSAKA OD BORANIJE

2ct 151215

Sastojci:

4 šoljice bujona od piletine
1/2kg boranije očišćenje i naseckane na komade dužine oko 2-3cm
2 konzerve guste supe od pečuraka
1 kašičica belog luka u prahu
so
biber
1 šoljica naseckane pršute
1 šoljice naseckanog crnog luka
3 šoljice narendanog kačkavanja
ulje

Priprema:

Zagrejte pećnicu na 220°C.
Zagrejte bujon u šerpi, a potom dodajte boraniju i ostavite da se kuva oko 5 do 6 minuta. Kada boranija bude skuvana, ocedite je i ostavite pileći bujon za kasnije. U međuvremenu, upržite crni luk.
U velikoj posudi pomešajte supu od pečuraka sa belim lukom, solju i biberom. U istu smesu stavite i boraniju, pršutu, polovinu uprženog crnog luka i 2 šoljice kačkavalja.
Podmažite vatrostanu posudu uljem, a potom sipajte pripremljenu smesu. Na kraju, preko svega pospipe preostalom šoljom kačkavanja i stavite u pećnicu. Nakon 40 minura dodajte preostali luk i malo pilećeg bujona ako je potrebno i vratite u rernu da se peče još oko 10 minuta. kada isključite šporet, musaku ostaviti u pećnici još 5 minuta, a tek onda izvadite i poslužite.

PILETINA SA SIROM

3ct 151215

Sastojci:

4 pileća prsa bez kostiju i kože
biber
mlevena crvena paprika
1 šoljica brašna
1 šoljica prezli
1 šoljica kukuruznog brašna
4 jaja
1 šoljica sitno iseckane mocarele
1/2 šoljice biljnog ulja
3 šoljice bebi rukole
1 šoljica cherry paradajza (prepolovljenog ili isečenog na četvrtine)
so
parmezan
ulje sa ljutim paprikama (po izboru)
balsamico sirće

Priprema: 

Stavite pileća prsa na plastificiranu foliju, posolite ih pobiberite i pospite uljem sa ljutom paprikom ili običnim uljem. Ostavite da stoji nekoliko sati u frižideru.
Kada se piletina izmarinira, stavite u jednu činiju brašno i dodajte mu mlevenu papriku, u drugu prezle i kukuruzno brašno, a u trećoj umutite jaja.
Uzmite jedan komad piletine, stavite na nju polovinu mocarele tako da sa svake strane piletine ostane slobodno oko 2cm. Nakvasite rubove mesa vodom, a potom stavite preko brašno i poklopite drugim parčetom piletine tako da se rubovi zalepe. Isti postupak ponovite i sa preostala dva komada pilećih prsa.
Grudi potom uvaljajte u mešavinu brašna i paprike i istresite višak. Umočiti u jaje sa obe strane, a potom i u mešavinu prezli i kukuruznog brašna.
U velikom tiganju dobro zagrejte ulje i pržite piletinu dok ne dobije smeđu boju sa obe strane. Isprženu piletinu staviti na tanjir, i prekriti rukolom, čeri paradajzom i balsamico sirćetom. Po ukusu staviti i malo parmezana.

Foto: sodelushious.com, Instagram/chrissyteigen

Podeli

Scroll to Top