U Zari smo pronašli sve vodeće trendove sandala za predstojeće leto

Postoji mnogo stvari koje volimo u Zari – lično smatram da imaju najatraktivnije topove i najkvalitetnije blejzere u high street ponudi, ali obuća ovog brenda svakako je nešto na šta vredi obratiti pažnju. Mada sam dugo odbijala da kupujem njihove cipele vodeći se logikom da obuća ipak mora biti skupa da bi bila dobra, u poslednjih nekoliko godina i to se promenilo. Najpre zbog toga što je Zara toliko unapredila svoju ponudu da je bilo teško odoleti pojedinim modelima ravnih čizmi, papuča ili strappy sandala, a potom i zato što se njihova obuća pokazala kao veoma kvalitetna i udobna, pa u potpeticama ovog brenda lako možete da provedete čitavu noć na plesnom podijumu. Upravo zbog toga pred početak letnje sezone odlučila sam da istražim aktuelnu ponudu, jer svi znamo da se najatraktivniji modeli po pravilu ne zadržavaju dugo na policama.
Ono što mi je prvo zapalo za oko svakako su atraktivne sandale sa visokom petom, među kojima su se našli najpoželjniji modeli za sezonu koja dolazi. Govorim o trendovskim platformama kakve smo videli u kolekcijama dizajnerskih brendova za proleće/leto 22, kao i o potpeticama sa cirkonima koje su već nekoliko meseci na modnom radaru. Međutim, nisam pronašla samo odličnu ponudu elegantnih modela već i šik ravne sandale koje će obeležiti predstojeće leto. Zato nastavite da skrolujete jer vas u nastavku čeka vodič za kupovinu svih glavnih trendova.

KLOMPE
U poslednjih nekoliko godina klompe su se tiho pojavljivale na modnom radaru, međutim, u 2022. one su definitivno jedan od vodećih trendova. Osim klasičnih modela sa drvenim đonom, nose se i sve druge varijacije poput klompi sa visokom potpeticom koje se lako uklapaju i u dnevne i u večernje stajlinge.

SANDALE SA KRISTALIMA
Nakon što smo dve godine proveli mahom u ravnoj obući, želja za glamurom veća je nego ikada, o čemu možda najbolje govori trend obuće sa kristalima koja je aktuelna već mesecima unazad. Zara je naravno ponudila svoje verzije ovih sandala, a mi smo izdvojili tri modela.

KELLY ZELENA
Ovo je definitivno godina smelih boja, pa nećete pogrešiti ako se odlučite za obuću u bilo kojoj intenzivnoj nijansi. Međutim, ako želite da kupite jedan par obuće u jarkoj boji opredelite se za sandale u takozvanoj kelly zelenoj, koju je Bottega Veneta vratio prošle godine na modni tron.

RIBARSKE SANDALE
Već smo vam pisali o tome da će ribarske sandale biti jedan od najpoželjnijih modela predstojećeg leta. Da, reč je o modelima koji najviše podsećaju sandale kakve smo kao deca nosili na šljunkovitim plažama, samo što danas nisu izrađene od plastike već od kože i antilopa.

PLATFORMA
Cipele i sandale sa platformom takođe su jedan od trendova koji će obeležiti 2022. godinu, a nakon što smo ih gledali na modnim pistama sada su sve više prisutne i u ponudi high street brendova. Naravno, nijedna kuća nije toliko usavršila svoj asortiman kao Zara, pa ako želite da priuštite sebi jedan model, a da pritom ne odete u minus na kartici, verujemo da ćete naći odgovarajuću varijantu.

SANDALE SA KRZNOM
Ovo je jedan od mikro trendova koje konstantno gledamo na Instagramu, a dopada nam se zato što su sandale sa krznom odlična opcija za kraj proleća dok će nam kasnije dobrodoći tokom prohladnih letnjih večeri.

Tekst: Ivana Nikolić
Naslovna fotografija: @smythsisters, Zara
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top