Valentino Garavani pokazao kako izgleda kraljevska gozba

Legendarni dizajner Valentino Garavani održao je u Njujorku promociju svoje nove knjige „Valentino: za imperatorskim stolom“. U ovom zanimljivom štivu, osamdesetdvogodišnji umetnik otkriva sve pojedinosti o tome kako izgledaju prave kraljevske gozbe i o kojim se sve detaljima mora voditi računa kada se priprema posluženje za pripadnike plave krvi. Od izbora jelovnika do dekoracije stola i određivanja mesta za svakog gosta, sve je detaljno opisano na više od stotinu strana.

1p

U tom stilu, on je organizovao i promociju. Sa svojim dugogodišnjim partnerom Giancarlom Giammettiem priredio je pravu dvorsku večeru u aukcijskoj kući „Christie`s“. Osim u pažljivo dekorisanim stolovima, odabranom priboru i jelima koja su pripremili vrhunski kuvari, njihovi gosti su obedovali okruženi delima umetnika poput Andyja Warhola, Jean-Michela Basquiata i mnogih drugih modernista.

2p

Na spisku gostiju bila je fashion i showbisiness elita – Alexa Chung, Carolina Herrera, ali i princeza Elisabeth von Thurn und Taxis.

4p

6p

5p

3p

Podeli

Scroll to Top