Vodimo vas u stan najuticajnije DIY blogerke u Evropi (u kome je sve reciklirano i samostalno reparirano)

Ako volite boje, estetiku 70-tih godina i filmove Wesa Andersona, onda ćete se sigurno zaljubiti u životni prostor DIY influenserke Sare Hartmann, koja trenutno ima skoro 280K pratilaca na Instagramu. Dvadesetosmogodišnja grafička dizajnerka iz Berlina pre dve godine uselila se u stan od 72 kvadrata u mirnom delu grada – Rajnikendorfu, u kome je od tada do danas promenila gotovo sve. Kako sama kaže, od stanodavca dobila „zeleno svetlo“ da enterijer uredi kako god želi. Projekat stan mogao je da počne, kao i njena potraga za starim komadima nameštaja koje samostalno reparira.

U jednom od nedavnih intervjua, Sarah je otkrila da je ljubav prema „uradi sam“ projektima nasledila od mame, kojoj je to takođe hobi, međutim, njena pasija prema bojama nastala je tek nedavno. Naime, ona je od tinejdžerskih dana pa sve do kraja studija grafičkog dizajna nosila samo crnu garderobu, a preokret se dogodio kada se po završetku fakulteta zaposlila u kompaniji za proizvodnju lakova za nokte „Gitti“, za čiji je vizuelni identitet bila zadužena nekoliko godina. Boje su se prvo „uselile“ na njene nokte, ubrzo i na garderobu, a sada i u stan u kome živi. U skladu sa tim, u njenom životnom prostoru ima mnogo pastelnih nijansi i neobičnih koloritnih rešenja, poput teget plafona u spavaćoj sobi.

Na samom početku atmosferu stana odredila je ugaona garnitura u dnevnoj sobi u boji konjaka, koja odiše atmosferom veselih 70-tih. Kao i većina ostalih komada nameštaja kupljena je na eBay-ju, mada Sarah tvrdi da s vremena na vreme obilazi i buvljake. Prilikom kupovine nameštaja najvažnije joj je od kojih su materijala izrađeni kako bi mogla da zna da li mogu da se repariraju, ali i koje su njihove dimenzije pošto slike mogu „da prevare“. Tako je za svoju trpezariju kupla potpuno dotrajale stolice koje je obnovila i dala im moderan izgled. Na sličan način reparirani su i ostali komadi nameštaja.

Nama je posebno interesantna njena spavaća soba sa roze zidovima i zavesama i teget plafonom uz koje su se odlično uklopili tamnozeleni i komadi boje konjaka. Osim o nameštaju, Sarah jako vodi računa i o detaljima pa su tako posuđe, svećnjaci i drugi aksesoari uglavnom veoma efektni i dolaze u paru sa zanimljivim bojama i oblicima.

Iako je u stanu ove kreativne Nemice naizgled svaki detalj našao svoje mesto, ako zapratite njen Instagram profil shvatićete da ona stalno nešto menja i da je uređenje enterijera za nju proces koji zauvek traje. Svoje „uradi sam“ projekte uglavnom deli na društvenim mrežama zahvaljujući čemu je stekla veliku popularnost, pa je ovaj hobi pretvorila u posao. Početkom godine dala je otkaz u firmi, otvorila radionicu sa prijateljem koji je takođe umetnik, a njen naredni korak je pokretanje radionica na kojima će polaznicima otkriti sve tajne njenog posla.

Tekst: INJournal magazin
Foto: Instagram (@saraheartmann)

Podeli

Scroll to Top