#YearOnTwitter: Najpopularniji hashtagovi u 2015. godini

Kraj godine idealno je vreme za rekapitulaciju događaja koji su je obeležili. Zato je društvena mreža Twitter omogućila svojim korisnicima uvid u trenutke koji su bili najupečatljiviji tokom 2015. kako u virtuelnom tako i u stvarnom svetu. Pregled #YearOnTwitter otkrio nam je i hashtagove koje smo najčešće koristili u godini na izmaku.

1t 131215

Najpopularniji hashtagovi na Twitteru podsetili su nas na neke od najvećih događaja i trenutaka aktuelne godine, koji su ostavili neizbrisiv trag u komunikaciji miliona tviteraša. Najčešće korišćeni hashtagovi kretali su se područjima aktuelnih događanja, muzike, televizije, tehnologije, politike i kulture i obuhvatili sva značajnija područja naših života.

2t 131215

Neki od najupečatljivijih izražavali su solidarnost s građanima Pariza (#jesuischarlie ili #prayforparis), a trijumfalan je bio #lovewins, koji je pokorio Twitter kada su homoseksualni brakovi legalizovani u Sjedinjenim Američkim Državama. Na listama su se našli i hashtagovi koje svakodnevno i sami koristimo, neizbježni #selfie, nostalgični #tbt, avanturistički #travel i hedonistički #food. Televizijski hashtagovi slavili su serije The Walking Dead i Empire, muzičke zvezde Arianu Grande i Selenu Gomez, a tehnološki su u top tri plasirali #iPad, #SoundCloud i #Android.

Foto: Twitter

Podeli

Scroll to Top