15.10.2015

Dizajnerka Živa Jeveršek: Zadovoljni klijenti su prioritet

Ako ste istinski zaljubljenik u modu i bezvremene asesoare, onda ste sigurno upoznati sa brendom “Viva’s Leather Goods” iza koga stoji mlada slovenačka dizajnerka Živa Jeveršek. Nakon što je radila na pozicijama brend menadžera i PR-a za dve velike kompanije, Živa je odlučila da zasnuje sopstveni brend i krene u proizvodnju klasičnih ženskih torbi koje nikada ne izlaze iz mode. Kako kvalitet stavlja ispred kvantiteta, za sada je u ponudi četiri klasičnih modela – Bucket, Tote, Clutch i Crossbody, a svoj asortiman uskoro planira da proširi. Ova talentovana umetnica opčinjena je lepim stvarima od najranijeg detinjstva kada su joj modne revije bile omiljeni televizijski sadržaj.

Kada ste zavoleli modu?
– U modu sam zaljubljena još od detinjstva. Oduvek sam volela da čitam o modi, gledam modne revije i divim se lepim kreacijama.

1p z 141015

Koji je bio vaš prvi posao u modi?
– Prvi posao je bio na poziciji brend menadžera za web shop “Fashion Days” koji je poslovao u 7 država srednje i istone Evrope. Nakon toga, postala sam odgovorna za marketing i PR u kompaniji koja na slovenačkom tržištu zastupa dobro poznate brendove: MAX&Co., Marina Yachting i Petit Bateau. Tako sam svakodnevno bila u dodiru sa svetom mode.
Kako ste došli na ideju da počnete da se bavite izradom torbi?
– Do toga je došlo kada sam za sebe tražila jednostavnu Tote torbu, ali nikako nisam mogla da nađem model kakav sam zamislila. Tada sam odlučila da pronađem nekog ko se bavi proizvodnjom torbi, i na moju sreću, pronašla sam osobu koja je u tom poslu više od 30 godina. Objasnila sam joj i nacrtala svoju ideju torbe, uz sve zahteve koji su se ticali boje i kvaliteta kože. Ubrzo je nastala moja prva Tote torba, a sa njom se rodila i ideja o tome, da bih mogla da stvorim sopstveni brend torbi.

2p z 141015

Koliko vam je bilo bitno da okupite dobar tim ljudi koji će učestvovati u izradi?
– To mi je bilo najvažnije. Tim, koji se bavi izradom mojih torbi najzaslužniji je za to što je svaki model besprekoran. Torbe se prizvode u Sloveniji tako da čitav postupak mogu da pratim od početka do kraja.
Učestvujete li u čitavom procesu proizvodnje?
– Na početku, dok se prave krojevi i odlučuje kako će tačno izgledati torba, pratim svaki korak. Uvek prvo napravimo prototip koji dopunjujemo dok ne dobijemo savršeni model. Kada definišemo sve detalje, moje prisustvo u proizvodnji više nije potrebno.

3p z 141015

Da li je početak bio težak? Sa kakvim izazovima ste se susretali?
– Kao i obično, bilo je teško. Ali velika podrška koju sam imala od partnera i porodice, olakšali su mi početak. Imam i odličan tim proizvađača, koji dobro poznaje izradu tašni i različite vrste kože, zahvaljujući čemu su sve torbe savršeno napravljene. Najveći izazovi su bili stvoriti web stranicu, napraviti dobre fotografije, ali i komunikaciju sa publikom. Za sve to sam zaslužna sama, a iza toga stoji ogroman rad.
Jeste li od samog početka nailazili na pozitivne reakcije žena?
– Da. Sve žene, koje su kupile torbu brenda “Viva’s Leather Goods”, bile su jako zadovoljne, prvenstveno zbog kvaliteta, ali i costumer service-a jer sam za sva pitanja dostupna 24h, sedam dana u nedelji. Takođe, torbu gotovo uvek šaljem istog dana kada je klijent naruči i želim da žene budu zadovoljne kompletnom uslugom. Jako me obraduje kad dobijem sliku torbe od mušterija ili maliove u kojima izražavaju svoje zadovoljstvo. To je za mene največa sreća.

4p z 141015

Za sada su u ponudi 4 modela, planirate li da proširite asortiman?
– Da, biće nekoliko noviteta u sezoni proleće/leto 2016.
Kakvim ženama su namenjene vaše torbe?
– Torbe brenda “Viva’s Leather Goods” namenjene su uspešnim ženama, koje znaju šta žele u životu. Onima koje vole da budu posebne i da svoj styling dopune detaljima koji će ga učiniti besprekornim.
Dobijaju li vaši kupci garanciju na kvalitet i imaju li torbe rok trajanja?
– Torbe nemaju rok trajanja, napravljene su da se nose godinama, a svaki kupac dobija garanciju.

6p z 141015

Gde nabavljate kožu koju koristite u proizvodnji?
– Uglavnom u Italiji, ali nekad dobru kožu pronađem i u Sloveniji koja je takođe uvezena iz Italije, jer se kod nas koža ne proizvodi.
Kako kupci iz Srbije mogu doći do vaših modela?
– Torbe su dostupne ženama iz celog sveta, a mogu ih poručiti putem web sajta www.vivasproject.com. Već sam mnogo modela poslala u različite države među kojima su i Novi Zeland, Singapur, Amerika, Engleska, Nemačka, Austria, Hrvatska…
Kakvi su vaši planovi za budućnost?
– Planovi se razvijaju u smeru kreacije novih modela, rasta brenda i saradnje sa drugim kreativcima.

5p z 141015

Poslednje vesti
Ne propustite