15 najboljih IKEA komada po izboru dizajnera enterijera

Bez obzira na to da li uređujete svoj prvi stan ili kuću iz snova, komadi brenda IKEA nekako uvek nađu mesto u svakom životnom prostoru. Za to postoje dobri razlozi jer švedska kuća ima raznovrstan asortiman i svojim potrošačima nudi odličan dizajn po pristupačnim cenama. Čak i najbolji svetski dizajneri enterijera u svojim domovima imaju komade ovog brenda, a često ih preporučuju i klijentima.
Američki dizajneri Athena Calderone, Tali Roth, Lindsay Pennington, Lara Fishman, Brady Tolbert i Brian Patrick Flynn izabrali su svoje favorite iz ponude brenda IKEA, a koji se komadi njima najviše dopadaju, pogledajte u nastavku.

1i 28719

MALM OKVIR KREVETA

– Neverovatan minimalistički dizajn i pročišćene linije čine da ovaj krevet izgleda znatno skuplje od njegove cene. U svojoj kući imam čak dva Malm ležaja u beloj boji, mada je dostupan u više nijansi i svaka izgleda dobro – kaže Athena Calderone, osnivač EyeSwoona.

2i 28719

GRÖNADAL STOLICA ZA LJULJANJE

– Ova stolica savršeno se uklapa u svaki prostor, svejdno da li je reč o dnevnoj ili spavaćoj sobi. Očarana sam elegantnim skandinavskim stilom i jednostavnim oblikom i bojom ove stolice, koja izgleda još lepše ako se ukrasi dekorativnim jastukom ili ovčjom kožom. Svoju držim u spavaćoj sobi i volim da se zavalim u nju dok čitam – objašnjava Tali Roth, dizajner u kompaniji Homepolish.

3i 28719

RANARP RADNA LAMPA

– Ranarp lampa dobar je izbor za dečiji radni sto ili za radni sto u kućnoj kancelariji. Veoma je praktična, a opet dovoljno lepa da će svakog impresionirati – tvrdi Lindsay Pennington, osnivač istoimene kompanije.

16i 28719

KNOXHULT PODNI ORMARIĆ

– Obožavam bele kuhinjske ormariće jer su jednostavnog dizajna i ostavljaju mi mogućnost da se igram s dekoracijom. Uvek prelažem da birate basic dizajn za osnovne elemente u kuhinji, jer ćete tako uz malu promenu dekoracije moći potpuno da promenite izgled prostora – savetuje Athena Calderone.

BOSJÖN KUHINJASKA SLAVINA

– Ova slavina ima tako lep oblik i elegantnu boju da izgleda veoma skupo i prefinjeno. Nema potrebe da trošite mnogo novca na slavine kada ovakav komad imate na raspolaganju po pristojnoj ceni – kaže Tali Roth.

b9e6d8c30408f868fc476677a1fa9787

POKAL ČAŠE

– Svi tragamo za savršenim čašama iz kojih ćemo ujtru moći da pijemo sok, preko dana vodu, a uveče koktele. IKEA Pokal čaše pogodne su za svaku priliku, a toliko su jeftine da nema razloga da se ne snabdete njima – smatra Lindsay Pennington.

VONSBÄK TEPIH

– Mada najviše volim tepihe u neutralnim tonovima, ovaj retro dizajn i izgled blage pohabanosti osvojio me je na prvi pogled. Odličan je za sve devojačke stanove, odlično funkcioniše u dečijim sobama, ali i u prostranim dnevnim boravcima – kaže Lindsay.

8i 28719

KALLAX POLICE

– Ova minimalistička polica savršena je za sve kolekcionare knjiga, ali i za one koji žele da izraze svoju kreatinost. Njena jednostavnost omogućava vam da je dekorišete na bezboj različitih načina – ističe Lara Fishman iz kompanije Storm Interiors.

9i 28719

HANNALILL ZAVESE

– Svaki put kada me neko pita gde može kupiti prisupačne zavese koje izgledaju skupo, preporučim mu Hannalill model. Osim što izgledaju odlično, jako dugo traju pa će vam se kupovina višestruko isplatiti – objašnjava Brady Tolbert.

BERGMUND BARSKA STOLICA

– Za mene je ovo savršena barska stolica koja izgleda odlično i veoma je udobna – tvrdi Brian Patrick Flynn.

5eeb0d5c9766d92701eed5f6568b347d

VOLFGANG STOLICA

– Volim ovu stolicu jer izgleda skupo i dolazi u neutralnoj boji koja se odlično slaže i sa toplim, i sa hladnim tonovima, pa se može prilagoditi svakom enterijeru – kaže Lindsay Pennington.

12i 28719

KIVIK SOFA

– Kauč Kivik ne razlikuje se ni po izgledu, ni po kvalitetu od sofa s potpisom najskupljih italijanskih brendova. Imam je u svojoj dnevnoj sobi i često me pitaju gde sam je kupio – ističe Brian Patrick Flynn.

Hemnes-Chest-of-8-Drawers

HEMMNES KOMODA

– Hemnes komoda jedan je od najtraženijih komada, i to s dobrim razlogom. Veoma je praktična jer u njoj može da stane mnogo toga, a lako se može uklopiti u skoro svako predsoblje ili u spavaću sobu. Dobar je izbor i za trpezariju ako želite da vam pribor za serviranje bude uvek pri ruci – objašnjava Lindsay Pennington.

GLADOM POMOĆNI STOČIĆ

– Volim ovaj komad jer je jednostavnog dizajna i savršen je pomoćni stočić u bilo kojoj prostoriji – smatra Tali Roth.

15i 28719

TARNO STO I DVE STOLICE

– Ovaj šarmantni stočić koji dolazi u paru sa stolicama uvek me asocira na kafee u Parizu. Odličan je izbor za svaki balkon ili baštu, a stolice obavezno dekorišite jastucima – kaže Lindsay Pennington.

Tekst: INJournak magazin
Naslovna fotografija: @eyeswoon
Foto: Instagram, Ikea

Podeli

Scroll to Top